Par “Izvēlies”

Žurnāls “Izvēlies” ir radīts aktīviem un mērķtiecīgiem jauniešiem, kuri apzināti vēlas bruģēt savu nākotnes ceļu. Tā izdevējs ir biedrība “Avantis” sadarbībā ar jauniešu kustību “Young Media Sharks”. Lasi žurnālu savā tuvākajā jauniešu centrā, skolā, vai arī raksti mums, lai saņemtu.

Pa kuru ceļu iet?14369977_10205351355102047_642775931932603894_n

Pavisam nejauši šāgada pirmajam numuram caurvijas žurnāla centrālā tēma – IZVĒLE.  Grupas Carnival Youth puiši atklāj, ka viņiem nācās apzināti izvēlēties mūziku kā savas dzīves prioritāti, saprotot, ka dzelzs jākaļ, kamēr tā karsta. Vairāku biznesa un panākumu grāmatu autors Kārlis Ozols atklāj, ka vispirms tā ir paša cilvēka izvēle – būt vai nebūt veiksmīgam. Darīt vai nedarīt? Ticēt vai tomēr ieņemt ērto skeptiķa lomu?

Arī aizraujošā un vienlaikus neaizmirstamā svētceļojuma apraksta autors Artūrs Jenots pirms gada bija nopietnas izvēles priekšā, izsverot, uz kuru valsti doties savā gada nozīmīgākajā ceļojumā. Rezultātā viņa izvēle bija drosmīga, netipiska un, kā vēlāk izrādījās, – arī ļoti liktenīga. Tagad, kad skaistais ceļojums palicis tikai atmiņās un krāšņajās fotogrāfijās, Artūrs saprot, ka piedzīvotais mainījis arī viņa skatu uz pasauli, līdz ar to arī nākotnes izvēles tagad būs jau pavisam citas.

Savukārt talantīgās un radošās meitenes, kuras radījušas zīmolu WANDER, uzskata, ka viena no būtiskākajām izvēlēm, uzsākot ceļu uz savu sapņu īstenošanu, ir lēmums nebaidīties. Starp citu, arī tāda var būt izvēle – pateikt STOP savām bailēm no neizdošanās un kritikas par labu kādai skaistai idejai.

Visbeidzot mediju nometnes Young Media Sharks pasniedzēji atklāj kādu vienojošu, it kā vienkāršu, bet ļoti iedarbīgu metodi – ikreiz, kad uznāk šaubas par kādu nākotnes izvēli, ieklausies sevī. Varbūt tavs lēmums kādam šķitīs pārdrošs, neprātīgs vai pat neloģisks, tomēr, ja būsi izdarījis izvēli saskaņā ar savu sirdsbalsi, ceļš noteikti pavērsies. Un labākais visā šai stāstā ir tas, ka tas būs tikai un vienīgi tavs ceļš.

Lai tev izdodas!

Savas atsauksmes par žurnālu sūti uz e-pastu: info@avantis.lv.

Ilona Bičevska,

“Avantis” radošā direktore
žurnāla “Izvēlies” galvenā producente