izvēlies panākumus

Izvēlies panākumus!

Izvēlies panākumus: kā izvirzīt lielus dzīves mērķus, un kā neatlaidīgi bruģēt ceļu uz panākumiem? Labā ziņa ir tā, ka tev nav jāizgudro velosipēds no jauna, jo formula, kas palīdz īstenot sapņus, jau sen ir atklāta.

Veiksmīga uzņēmēja, starptautiski atzīta lektore, bestselleru autore un radio raidījumu vadītāja Denija Džonsone ir radījusi pati savu panākumu formulu, kas iedvesmo miljoniem cilvēku visā pasaulē sasniegt galvu reibinošas virsotnes. Turklāt šīs sievietes panākumu formula nav balstīta tikai uz teoriju, jo visu, ko viņa ir definējusi savās grāmatās, autore ir pārbaudījusi pati uz savas ādas. Denijas stāsts ir patiešām neticams – 21 gada vecumā viņa kļuva par bezpajumtnieci, bet atteikusies samierināties ar to, ko dzīve viņai piedāvā, 23 gadu vecumā kļuva par miljonāri un šobrīd ir viena no Amerikas veiksmīgākajām sievietēm. Ieklausies viņas ieteikumos arī tu un uzdrīksties sasniegt vairāk.

Vispirms – vīzija

Galvenais nosacījums – neesi pieticīgs savos sapņos. Iztēlojies, kādu dzīvi vēlies piedzīvot līdz pat vissīkākajām niansēm. Iedomājies, ko tu darītu, ja tev būtu garantija, ka visi iecerētie plāni īstenotos. Kā tu rīkotos, ja tev nebūtu bail izgāzties? Apdomā savus nākotnes sapņus un izvirzi tikai tādus mērķus, kas tev patiešām rada entuziasmu un vēlmi rīkoties. Lai radītu vīziju par saviem nākotnes panākumiem, ieklausies tikai sevī un nemēģini kopēt kādu citu. Turklāt visus savus mērķus neaizmirsti fiksēt, lai pēc tam – kad būs pagājis zināms laiks – varētu pārliecināties, ka tie soli pa solim ir īstenojušies.

 

Ja ieguldīsi darbu sava mērķa īstenošanā, gaidāmie panākumi agri vai vēlu tevi sasniegs.

 

Nost ar atrunām

Sevis žēlošana ir absolūti destruktīva! Turklāt šis process tikai atņem enerģiju un ticību saviem spēkiem. Katram ir savs stāsts un savi apstākļi, bet ir jāatceras, ka nepastāv tādi ideālie apstākļi, lai kaut ko uzsāktu darīt. Ikvienam būtu vieglāk darbus atlikt uz rītdienu, bet šodien palikt uz dīvāna un sevi pažēlot ar kārtējo filmu un neveselīgām uzkodām. Koncentrējies uz rezultātiem, nevis uz sevis žēlošanu, tikai tā tu varēsi īstenot savus sapņus.

Lielā apņemšanās

Denija brīdina, ka tajā pašā mirklī, kad pieņemsi lēmumu par savas dzīves lielajiem mērķiem, ir jāpasaka STOP negatīvajām domām, kas tevi var apstādināt. Piemēram, pasaki sev: “Es vairs neuztraukšos, ko par mani runā citi.” Jo viss ir atkarīgs no tā, kam mēs novirzām savu enerģiju, domas, uzmanību un laiku. Šai ziņā perfekti atbilst teiciens – ko sēsi, to pļausi. Piemēram, ja novirzi savu enerģiju uz aprunāšanu, tad saņemsi to atpakaļ. Savukārt, ja ieguldīsi darbu sava mērķa īstenošanā, gaidāmie panākumi agri vai vēlu tevi sasniegs.

 

Sevis žēlošana ir absolūti destruktīva! Turklāt šis process tikai atņem enerģiju un ticību saviem spēkiem.

Galvenās ir prasmes

Kāpēc smadzeņu ķirurgs pelna vairāk, nekā ģimenes ārsts? Tāpēc, ka to nosaka prasmes. Jo augstāka būs tava kvalifikācija, jo vairāk naudas tu saņemsi par savu darbu. Lielākais mīts, kam joprojām akli tic miljoniem cilvēku visa pasaulē, – cilvēki saņem naudu par īpašām spējām, piemēram, par to, ka viņi prot labi izskatīties savā Instagram profilā vai māk asprātīgi tvītot, vai tāpēc, ka viņi ir draugos ar vajadzīgajiem cilvēkiem… Tas viss ir muļķības! Cilvēki saņem naudu par savām prasmēm! Tieši tāpēc, piemēram, vienā frizētavā pakalpojums maksā sešus dolārus, bet citā desmit reižu vairāk. To nosaka konkrētas atšķirības: jo augstāks profesionālais līmenis, jo lielāka cena. Turklāt Denija izvirza trīs līmeņus, kādos varam noteikt cilvēka prasmes. Pirmais ir profesionālais līmenis. Otrais – saskarsmes prasmes, kas ir ļoti būtiskas ceļā uz panākumiem (likums ir ļoti vienkāršs – ja jūs patiksiet cilvēkiem, viņi gribēs ar jums sadarboties). Un trešais līmenis ir līderisms jeb – spēja ar savām idejām aizraut pārējos. Lūk, šīs prasmes ir tās, kas nosaka, cik veiksmīgi varam būt. Bet labā ziņa ir tā, ka minētās iemaņas varam trenēt visa mūža garumā.

Turpini mācīties

denijaDenija atklāj kādu pavisam vienkāršu padomu – mācies no tiem cilvēkiem, kas jau ir ļoti daudz ko dzīvē sasnieguši. Viņa darīja tāpat, sekojot veiksmīgu miljonāru gaitām un ieklausoties viņu padomos. Un tāpat arī mācies no neveiksmīgiem piemēriem, izdarot savus secinājumus par to, kā nevajadzētu rīkoties. Mums nav tik daudz laika, ko tērēt, kāpjot uz grābekļiem un mācoties tikai no savām kļūdām, tāpēc vislabāk veiksmes principus apgūt no reālu cilvēku dzīves pieredzes. Ja tu kādu patiešām apbrīno un novērtē to, ko viņš ir sasniedzis, vari pieteikties pie viņa praksē un izmantot šo laiku lietderīgi, noskaidrojot atbildes uz visiem saviem jautājumiem. Tā būs nenovērtējama pieredze, kas noderēs visā tavā dzīvē.