MĀKSLA. ARHITEKTŪRA. ENERĢIJA

Arhitektu biroja “ Sarma & Norde Arhitekti” cikla “Kino un Arhitektūra” nākamā lekcijā par savu dzīves un radošo pieredzi, sākot no postmodernisma un dumpīguma līdz budismam un pilsētu akupunktūrai, stāstīs viens no pazīstamākajiem igauņu arhitektiem Vilens Kinnapu.

Vilens Kinnapu (1948) – viens no redzamākajiem igauņu arhitektiem jau no septiņdesmitajiem gadiem, kad bija starp pirmajiem postmodernās arhitektūras pārstāvjiem. Beidzis Igaunijas Mākslas institūtu, piedalījies leģendārajā jauno mākslinieku grupā Zupa-69 un radikālajā dusmīgo arhitektu grupā Tallina 10. Kinnapu ir ievērojams gan ar tādiem realizētiem projektiem kā SAS Radisson, pazīstamo Viru centru, Gliemežtorni (Snailtower), Igaunijas Metodistu baznīcu u.c., gan ar teorētiskām esejām, grāmatām un domām par ēku enerģētisko dabu un vietu Visumā.

Lekcijā:
I Agrīnie gadi, Luisa Kāna ietekme, kolhozi, pirmās instalācijas, starptautiskie konkursi, vētrainie 90-tie, Metodistu baznīca, EVEA banka, Radisson SAS, Viru centrs, dzīvojamās mājas, atkarības un krīze.

II Igaunijas Budistu centrs, 9 tempļi Londonā, Tallinas cietuma kapella, Peldošais templis Taivānā, Tornis Venēcijā, grāmata „Torņi un tempļi”, Spirāles tornis Tartu,Upes zvans Londonā, Nepāla, Indija, Filadelfija, Santorini.
Mandalas, stūpas, pilsētas akupunktūra, enerģijas centri, simboli un mīti, zīmējumi un gleznas.

Lekcija notiek angļu valodā. Lekcijas garums 90 minūtes.