Aicina pieteikties “Bridge It!”

Aicina pieteikties “Bridge It!” programmā!

„Bridge It!” ir programma jauniem cilvēkiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas. Tās uzdevums ir radīt iespējas jauniešu personīgajai izaugsmei, veicināt ideju apmaiņu un interesi par Baltijas reģionu. Programmas ietvaros 6 mēnešu laikā tās dalībniekiem tiek dota iespēja iepazīties tuvāk ar kādu sociāli nozīmīgu tēmu, apgūt projekta vadības pamatus, veidot idejas un pašiem īstenot sociālus projektus. Un ne mazāk svarīgi – satikt brīnišķīgus, līdzīgi domājošus cilvēkus no Latvijas un kaimiņvalstīm. 2016. gads ir programmas piektais darbības gads.

Programma ir piemērota jauniešiem, kuri:
–    ir 18 – 28 gadus veci;
–  nāk no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas ziemeļrietumu reģiona;
–    spēj komunicēt angļu valodā (tā ir programmas darba valoda);
–    interesējas par pilsoniskām aktivitātēm (studentu padomēm, NVO, sociālām aktivitātēm, brīvprātīgo darbu u.tml.);
–    rūp vide un sabiedrība, kurā mēs dzīvojam;
–    ir gatavi izaicināt sevi.

“Bridge It!” programmas gadu, kas ilgst no 2016. gada jūlija līdz decembrim, veido 4 posmi – ievadseminārs, projektu seminārs, projektu īstenošanas posms un izvērtēšanas seminārs. Šajā gadā par vadošo programmas tēmu ir izvēlēts Benedikta Andersona astoņdesmitajos gados radītais koncepts “Iedomātās kopienas” (“Imagined communities”), bet ievadsemināram iespējams izvēlēties sev tuvāku aspektu – mūsu identitātes sabiedrībā vai “zaļais” dzīvesveids.

Programmai iespējams pieteikties līdz š.g. 15. maijam, aizpildot elektronisku anketu. Gan anketa, gan plašāka informācija par programmu pieejama mājaslapā www.bridgeit.eu.