Jaunieši aicināti apgūt kino teoriju un praksi brīvdienu kinoskolā “Cinemotus”

Jaunie kinomākslas entuziasti aicināti piedalīties brīvdienu kinoskolas “Cinemotus” nodarbībās, kur caur dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumiem un lekcijām iespējams iepazīt režisora, scenārista, gaismotāja, operatora, aktiera, montāžas režisora un tērpu mākslinieka darbu, kā arī izmantot šīs zināšanas praktiski, veidojot savas filmas.

Nodarbības notiks katru svētdienu “Bērnu Mājā” (Lapu ielā 17, Rīgā) no plkst. 14:00 līdz 16:00. Vēlamais dalībnieku vecums 12 – 18 gadi, taču iespējami izņēmumi īpaši ieinteresētajiem.

Katrā nodarbībā notiks filmas analīze, tehnisku prasmju (filmēšanas/montāžas/gaismošanas/pēcapstrādes), kā arī režijas teorijas un prakses, apguve, dalībnieku projektu atbalsts un analīze, aktiermeistarības un balss vingrinājumi. Tāpat kinoskolas dalībniekiem būs iespēja tikties ar īpašiem viesiem, doties ekskursijās uz Latvijas kino nozīmīgām vietām, kopīgi apmeklēt kino, veidot filmas un organizēt to pirmizrādes.

Nodarbības vada Laura Elcere jeb Kaķis (multimediāla māksla, kino darbnīcas, bērnu izglītības projektu saturs un realizācija), Oskars Upenieks jeb Circenis (mūziķis, operators, gaismotājs, skaņu inženieris) un Jurģis Ločmelis jeb Lācis (studē videomontāžu Latvijas Kultūras akadēmijā, ieguvis izglītību multimediju komunikācijā Dānijā).

Nodarbību ilgums ir divas stundas, dalības maksa – 15 eiro (maksā iekļauta arī tējas pauze).

Iegūt vairāk informācijas un pieteikties var, zvanot Laurai uz telefona numuru 29329122 vai rakstot uz cinemotus@gmail.com. Pieejama arī “Cinemotus” “Facebook” lapa.