Studijas ārzemēs – ar ko sākt?

Vidusskolu pēdējo klašu skolēniem un citiem interesentiem, kuri jau nākamajā rudenī vēlas uzsākt studijas ārvalstu augstskolā, šis ir piemērotākais laiks izzināt un izvērtēt iespējas. Ar ko jārēķinās dzīvojot ārvalstīs, kur un kā atrast piemērotāko skolu, kādi svešvalodu testi jāpilda un kā saņemt studiju kredītu?

Aicinām interesentus semināram pieteikties: http://ej.uz/studijasESreg.
Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

Seminārā Valsts izglītības attīstības aģentūra pārstāve Ilze Astrīda Jansone ieteiks, kas būtu jāņem vērā, apsverot studiju uzsākšanu ārpus Latvijas.

Studiju un zinātnes administrācijas pārstāve Evija Jauja informēs par iespējām un nosacījumiem valsts galvota kredīta saņemšanai studijām ārvalstīs.

Pasākuma otrajā daļā ikviens aicināts satikt konsultantus no dažādām organizācijām, lai noskaidrotu atbildes uz individuāliem jautājumiem gan par studijām ES valstīs, gan starptautiskajiem svešvalodu testiem.

Kontaktbiržā piedalīsies Embassy of Denmark in Latvia, kuras pārstāvis angļu valodā konsultēs par studijām Dānijā, un DAAD Information Centre Riga pārstāvji, kas sniegs padomus interesentiem, kuri meklēt piemērotu studiju programmu un studiju vietu Vācijā.

Jauniešiem noderēs tikšanās arī ar Baltic Council for International Education – izglītība ārzemēs – izglītības aģentūru, kas ir Universities and Colleges Admissions Services (UCAS) dokumentu iesniegšanas centra Lielbritānijas universitātēm oficiālais pārstāvis, kā arī pilnvarotais IELTS, Cambridge English, ACCA, University of London External Exams, Open University un citu angļu valodas eksāmenu un testu centrs.
Kontaktbiržā piedalīsies arī Dream! Foundation Latvia – organizācija, kas palīdz pieteikties studijām ārzemēs un kas konsultēs par starptautisko Cambridge English: Advanced eksāmenu.