Go beyond biznesam

LEKCIJA “KĀ RAST IDEJU SAVAM BIZNESAM?”

Trešdien, 25. janvārī, plkst. 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Konferenču centrā (-1. stāvā) notiks izglītojošs un radošs pasākums “Kā rast ideju savam biznesam?”. Ieeja bez maksas.

Šobrīd ir tik daudz iespēju savam biznesam kā vēl nekad – esam savienoti ar pasauli, varam īstenot savas spējas, talantus, dzīves pārliecību un atrast gan sadarbības partnerus, gan klientus kaut otrā pasaules malā. No vienas puses, tas nozīmē, ka sapnis par savu biznesu ir kļuvis reālāks kā jebkad, no otras – jaunā pasaules kārtība liek domāt daudz radošāk un plašāk nekā ierasts.

Akadēmiķi un pasaules gudrie prāti runā par jaunas ekonomikas veidošanos, kas aizstās ierasto korporatīvo biznesu, dodot vietu jaunām sadarbības formām. Daži to sauc par tīkla ekonomiku, citi par “wiki-ekonomiku”, citi par dalīšanās ekonomiku, tiek runāts arī par postkapitālismu. Taču, lai kā to sauktu, tendences rāda, ka veidojas jauni biznesa modeļi, kas kļūst aizvien redzamāki. Tie no “viendienīšiem” un dzīvesstila biznesiem sāk pārvērsties par komūnām, ielām, kvartāliem un pilsētām, kas veiksmīgi darbojas pasaulē ar jaunu kārtību.

Kā saprast šo pasauli un biznesa modelēšanas principus? Ar ko sākt? Kur meklēt padomu? Par to runāsim lekcijā par biznesa modelēšanu jaunajā ekonomikā, meklēsim atbildes tieši sev un savam biznesam, spēlējot biznesa modelēšanas spēli “Biznesa Rūnas” tās autores Agneses Aljēnas vadībā.

Agnese Aljēna ir zinātņu doktora kandidāte biznesa vadībā un pēta jaunos ekonomikas modeļus mākslā. Šādi viņa meklē atbildes uz jautājumiem, kā identificēt savu talantu, kā atrast un veidot savu zīmolu un kā to pārvērst veiksmīgā biznesa modelī.