brīvprātīgais

Eiropas brīvprātīgais darbs – aiziet!

Iespējas, kas maina dzīvi – došanās Eiropas brīvprātīgajā darbā, pavadot neaizmirstamu laiku pavisam jaunā vidē, iegūstot draugus un vērtīgu pieredzi, kas noderēs turpmāk. Biedrība „Esi labs!’’ vienkopus  uzskaitījusi Eiropas Brīvprātīgā darba (EBD) projektus, kuru pieteikšanās termiņš ir š.g. februāris – aprīlis.

Projektu uzskaitījums veidots tā, lai potenciālais Brīvprātīgā darba veicējs viegli iegūtu ieskatu aktuālākajos EBD projektu piedāvājumos. 

Apkopotās iespējas vari ērti aplūkot šeit.

Kas ir Eiropas brīvprātīgais darbs?

Iespēja 17-30 gadus veciem jauniešiem doties uz kādu no programmas „Erasmus+” dalībvalstīm vai citu pasaules valsti, kur 2 nedēļas līdz 12 mēnešus strādāt kā brīvprātīgajam, sniedzot atbalstu un dažādos veidos palīdzot uzņēmējorganizācijai realizēt tās mērķus ar savām idejām un darbu.

Ko var darīt?

Eiropas Brīvprātīgā darba (EBD) projektu tēmas ir ļoti dažādas – jaunatnes informācija un politika, pilsoniskā aktivitāte, sociālā aprūpe un iekļaušana, vide, neformālās izglītības programmas, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, mediji, kultūra un radošums, attīstības sadarbība u.c.

Kas noteikti jāzina?

Pieteikšanās Eiropas Brīvprātīgajam darbam un dalība tajā ir BEZ MAKSAS (izņemot iespējamu ieguldījumu ceļa izmaksu segšanā)! Eiropas Brīvprātīgajā darbā var piedalīties 17-30 gadus veci jaunieši uz laiku no 2 līdz 12 mēnešiem. Grupu brīvprātīgajā darbā kopējais brīvprātīgo skaits var būt no 10 līdz 30 cilvēkiem, un minimālais šāda EBD ilgums ir 2 nedēļas.