“Pilna doma” – iniciatīva jaunajiem žurnālistiem

‘Kas ir laba žurnālistika? Kam tā vajadzīga? Kā top un kur to meklēt? Kāpēc informācijas telpā aizvien biežāk izplatās viltus ziņas? Kas tās rada un ar kādu mērķi?

Mācies
“Pilna doma” piedāvā vadošo Latvijas žurnālistu un mediju ekspertu sagatavotu MĀCĪBU SATURU – sešas videolekcijas par dažādām žurnālistikas tēmām, piemērus un uzdevumus to labākai izpratnei. Pedagogi un skolēni to var izmantot pēc izvēles mācību stundās, kā arī interešu izglītības nodarbībās, piemēram, žurnālistikas pulciņos vai debašu klubos.

Radi un sacenties
Pēc mācību satura apgūšanas vidusskolēni aicināti izmēģināt roku žurnālistikā un piedalīties KONKURSĀ. Sagatavojiet savu mediju produktu par aktuālu tēmu un iesūtiet vērtēšanai. Tas var būt tradicionālā veidā radīts video/audio sižets vai raksts, taču gaidītas būs arī infografikas, animācijas, komiksus un citus jaunajos formātos veidotus darbus. Konkursa nosacījumus lasiet projekta NOLIKUMĀ.

Svini
Labāko darbu autori saņems balvas un tiks aicināti uz noslēguma pasākumu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Uzdod jautājumu: Evita Puriņa, tel. 28664508, evita.purina@baltic.media

Projektu vada Baltijas Mediju izcilības centrs ar Britu padomes finansiālu atbalstu.

Sadarbības partneri
Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM, Valsts Izglītības satura centrs, pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica, Latvijas Nacionālā bibliotēka, UNESCO Latvija, jauniešu organizācija Avantis, Vidzemes Augstskola, Rīgas Stradiņa universitāte, izglītības programma Iespējamā misijaDaugavpils pilsētas izglītības pārvalde.

Avots: Pilnadoma.lv