5 IEMESLI IZIET ĀRĀ NO KURP.ES | #11

Festivāli, ēdiens, mūzika, izrādes…ja tev šķiet, ka tas viss ir beidzies līdz ar vasaru – tā nav! Kurp.Es iesaka 5 pasākumus, kurus tu vari paspēt izbaudīt šajā rudenīgajā septembra nedēļā. 

MŪZIKA

Uyarakq Homo Novus festivālā

8. septembris, Kaņepes Kultūras centrs, Rīga, plkst.22:00

Ieeja par brīvu!

Akalu Bertelsens, pazīstams kā Uyarakq, ir grenlandiešu elektroniskais mūziķis, producents un dīdžejs no Nūkas. Viņa muzikālo ietekmju lauks ir plašs – no fanka līdz metālam, ko viņš ar aizrautību spēlēja jaunībā Grenlandē un Dānijā. Šobrīd Uyarakq darbojas elektroniskās mūzikas jomā, kur vada mūzikas ierakstu studiju Mediahouse Qunnersuaq un producē inuītu izcelsmes hiphopa māksliniekus. 2016. gadā viņš tika nominēts Ziemeļu ministru padomes Mūzikas balvai par sadarbību ar inuītu reperi Peand-eL.

Sīkāka informācija šeit.

ĒNAS, IZRĀDE, MŪZIKA

ĒNAS / BALTĀ NAKTS

9.septembris, Kultūras pils “Ziemeļblāzma”, 20:30 – 23:00

Ieeja bez maksas!

Kā zināms, ēna rodas, ja gaismas stari, izplatoties taisnā virzienā, ceļā sastop šķērsli. Runājot par cilvēka ēnu, komiķis Čārlijs Čaplins ir teicis: „Tēlam ir jābūt tik spilgtam, ka to atpazīst pēc tā ēnas.”

Iedvesmojoties no šīs idejas, Baltā Nakts ietvaros 9.septembrī Kultūras pils “Ziemeļblāzma” iecerēts mākslas piedzīvojums, kurā vizuālā māksla savienota ar mūziku, laikmetīgo deju un ēnu teātri. Ēnu tēma tiks izspēlēta ar dejas teātra kompānijas „Stars Well” Dejas izrāde “ĒNAS / Dance performance “SHADOWS” pils parkā plkst.20.30 , savukārt 22.00 Lielajā zālē grupas Triana Park mūzikā.

Sīkāka informācija šeit.

MELNĀ NAKTS

Melnā nakts

9.septembris, ZUNDA Dārzs, Durbes iela 2, plkst.18:00-00:00

Ieeja: piesakoties FB eventā 3 EUR ziedojums, pasākuma dienā pie ieejas 5 EUR ziedojums.

Vasara ir galā. Dienas strauji kļūst īsākas un naktis melnākas. Pirms ieslīgt rudens drūmumā, aicinam pievienoties mums Melnajā Naktī – vasaras noslēgšanas svētkos, kopā ar Rebel Riot, Omertà, Bloody Heels unVelnezers, kuras ietvaros tiks svinēta arī Rebel Riot 10 gadu jubileja.

Sīkāka informācija šeit.

 

FILMAS, FILMAS...

RIGA IFF atklāšanas vakars “Skaņa, ko redzam: Rīga”

8. septembris, bāri un kafejnīcas, plkst.20:00 – 01:00

BIĻETES UZ ATKLĀŠANAS PASĀKUMU PIEEJAMAS IEROBEŽOTĀ SKAITĀ – SĒDVIETĀM SPLENDID PALACE LIELĀS ZĀLES BALKONĀ. BIĻETES CENA – 7€ 

RIGA IFF atklāšanas vakarā – kultūras un mākslas portāls Arterritory.com sadarbībā ar Losandželosas mediju mākslas organizāciju Echo Park Film Center audiovizuālais projekts Sound We See: Riga (Skaņa, ko redzam: Rīga), kura dalībnieki – 24 rīdzinieki – mākslinieki, fotogrāfi, mūziķi, rakstnieki.

Sīkāka informācija šeit.

ĒDIENS

Riga Food 2017

6.septembris, Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsala, plkst 10:00

Biļetes šeit.

The biggest in the Baltics food industry fair “Riga Food” yearly outlines the trends of the food industry development, highlights novelties and presents a number of serious and trustable enterprises. Everybody is welcome to Kipsala International Exhibition Centre to draw inspiration from diversity of menu ideas, to taste new products, to watch and enjoy professional chef, pastry cook and bartender competitions. Moreover, we invite professionals to “Riga Food” to derive ideas, knowledge and information allowing further professional and business development.

Sīkāka informācija šeit.