Ļena Ferstere: Sponsoru piesaistes joma alkst jaunas asinis!

9. novembrī sadarbībā ar Young Media House Rīgas Ekonomikas augstskolas telpās ar saviem pasākumu plānošanas un sponsoru piesaistes noslēpumiem dalījās sponsorēšanas un pasākumu marketinga aģentūras SponsorKing vadītāja Ļena Ferstere. Viņa piedalījusies tādu projektu tapšanā kā bērniem ļoti iemīļotā ‘Rimi bērnu skrējienā’ un jauniešiem populārā ‘’ZZ čempionātā’’.

Pasākuma gaitā Ļena mums atklāja, ka laba projekta pamatā ir Win-Win-Win likums, kas paredz, ka no sponsorēšanas ieguvējam jābūt zīmolam, notikumam un apmeklētājam. Sponsorēšana zīmolam piešķir emocijas, kuras savukārt nodrošina to, ka zīmolu atceras.  Kā vienu no piemēriem Ļena minēja “Ibumentin” “Lattelecom Rīgas maratonā”, kas piedāvāja masāžu cilvēkiem, kas noskrējuši garo maratonu, kā rezultātā cilvēki jutās pateicīgi par to, ka pēc tik garā skrējiena par viņiem kāds parūpējās. Pēc pasākuma Ļena atbildēja arī uz jautājumiem par jauniešu iesaisti Sponsorēšanas un pasākumu marketinga jomā, kā arī par izglītības nozīmi karjerā.

ŠŠī joma alkst jaunas asinis. Protams, ir nepieciešama apņēmība un neatlaidība, kā arī nedaudz jāpacīnās, lai nokļūtu pareizajā vietā, tomēr visas durvis ir vaļā.

Izglītībai, protams, ir milzīga nozīme, tomēr es to nepārvērtēju. Visu to, ko es esmu iemācījusies, es esmu iemācījusies darbā. Bez prakses šajā jomā vienkārši neiztikt.

Kā plusu savam darbam Ļena minēja nemitīgās ballītes, uzsverot, ka nepārspīlē, savukārt pie mīnusiem minēja, ka daudz jāstrādā brīvdienās un vakaros, ar ko ir jārēķinās, jo tieši šajā laikā pārsvarā norisinās paši pasākumi. Noslēdzot interviju Ļena atbildēja, ka pēc pieciem gadiem sevi redz kā cilvēku, kas beidzot ir radījis to pasākumu, uz kuru cilvēki grib pirkt biļetes.