Kurp.es iesaka – 5 iemesli iziet ārā no mājām / 20.-31.12.2017.

Jarmarka Gards kumoss

20.- 30.12.2017. Latvijas Mākslas akadēmija

No 20. decembra ikviens mākslas interesents un svētku dāvanu meklētājs tiek aicināts uz jauno mākslinieku darbu izstādi, labdarības akciju un gadatirgu Jarmarka, kas jau 15. gadu notiks Latvijas Māksas akadēmijā (LMA). Ieeja izstādē bez maksas.

Šī gada sauklis ir “GARDS KUMOSS’’, kas atspoguļo plašo un iekārojamo mākslas un dizaina piedāvājumu – LMA studentu studiju laikā tapušie darbi: gleznas, grafika, tekstils, rotas, keramika, mode u.c.

Ekskursija izstādē “TEV IR PIENĀKUŠAS 1243 ZIŅAS.

26.12.2017 15:00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka

Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze” ar kuratoru Kasparu Vanagu būs lieliska iespēja uzzināt stāstus par mākslu, sociālajiem tīkliem, citu saziņu un strāvojumiem, kas pastāvēja laikā pirms interneta.

Izstādi iesakām apmeklētājiem no 14 gadu vecuma. Ekskursija notiks angļu valodā.

Melnais caurums Rīgā

29.12.2017. – 18.01.2018. Tallinas ielā 6, Rīgā

Starpdisciplināra laikmetīgās mākslas izstāde Melnais Caurums. Izstādē ir iekļautas dažas iepriekšējo Melno Caurumu radošajās darbnīcās vai to iespaidā radītas idejas, mākslas darbi un projekti, ko ir atlasījuši pieci mākslinieki – Inga Erdmane, Anda Lāce, Kaspars Lielgalvis, Laura Prikule un Eva Vēvere.

Izstāde būs atvērta katru dienu no 13:00 līdz 19:00, izņemot svētdienas un pirmdienas. Ieeja bez maksas. Atklāšana 28. decembrī 18:30.

Eiropas Ziemassvētki. J.S.Bahs. Ziemassvētku oratorija.

29.12.2017. pulksten 19:00 Rīgas Lutera baznīca Torņakalnā – Torņkalna iela 3/5, Rīga

 

Jau tradicionāli festivālu “Eiropas Ziemassvētki” noslēdz baroka meistara Johana Sebastiāna Baha “Ziemassvētku oratorija” – daiļš un apjomīgs vēstījums par Jēzus dzimšanas laiku un ar to saistītajiem notikumiem. Oratoriju veido sešas daļas – sešas kantātes un šoreiz diriģents Kaspars Putniņš, muzicējot kopā ar lielisku mūziķu ansambli, kurā apvienojušies solisti, kuru mītnes vieta vai izcelsme saistāma ar Latviju un Lielbritāniju, Latvijas Radio kori un orķestri Sinfonietta Rīga, Latvijas klausītājus aicina ieklausīties oratorijas ceturtajā, piektajā un sestajā daļā.

Piena svētki 17/18 – Jaungada gaidīšana

31.12.2017. pulksten 22:00, Lāčplēša ielā 101, Rīga

 

Turpinot Jaungada sagaidīšanas tradīciju, festivāls “Piena svētki” sadarbībā ar producentu apvienību “Piétro” aicina apmeklēt otros “Piena svētkus” šogad.

Šoreiz svētki norisināsies topošajā Zuzānu ģimenes dibinātajā mākslas centrā “Zuzeum”, kas jau pēc dažiem gadiem kļūs par mājvietu Jāņa un Dinas Zuzānu mākslas kolekcijai.

Kā ierasts darbosies vairākas deju zāles. Par “laika iesaldēšanu” lielajā zālē atbildēs Mehmet Aslan no Šveices un Autarkic no Izraēlas. Viņiem pievienosies labākie pašmāju elektroniskās mūzikas producenti un dīdžeji.