DESMIT VIDEO, SIMTIEM ATZIŅU

Vienas dienas laikā var paspēt neiedomājami daudz. Turklāt iespējams iemācīties un sasniegt augstākus mērķus nekā iepriekš. Tomēr kaut kas mūs mazliet piebremzē – visbiežāk tas ir motivācijas trūkums vai uz mirkli zudusi iedvesma. Tieši tāpēc “Izvēlies” piedāvā 10 motivējošus video, kuri palīdzēs sakārtot domas un uzzināt, kā rīkoties jau tagad. Jo nekas taču nenotiks pats no sevis, vai ne?

Randy Pausch Last Lecture: Achieving Your Childhood dreams

Ko cilvēks varētu teikt pasaulei savas dzīves pēdējā reizē uz skatuves? Šis ir stāsts par Rendiju Pausču (Randy Pausch), datorzinātņu doktoru, pieredzes bagātu personību, tēti, vīru un iedvesmojošu cilvēku, kuram tika diagnosticēts aizkuņģa dziedzera vēzis neārstējamā stadijā. Tomēr viņš nepadevās. Šī ir viņa pēdējā lekcija, kurā nav ne vārda par vēzi, nožēlām vai sāpēm. Lekcija ir stāsts par to, ko nozīmē dzīvot pilnasinīgi, un kādas ir lielākās dilemmas, kuras kādā dzīves brīdī, iespējams, citā formā, tomēr noteikti piemeklēs ikvienu cilvēku.

 

Secrets to being a girlboss

Kendisa Neistate (Candice Neistate) ir sieviete, kura brīnišķīgi apvieno profesionālo karjeru ar ģimenes dzīvi, atlicinot laiku arī sev. Kendisa ir juvelierizstrādājumu firmas “FINN” dibinātāja, radoša personība un mamma. Vienā vārdā – supersieviete. Intervijā viņa sniedz padomus, kā tiekties uz saviem mērķiem bez bailēm un haosa. Kendisa atzīst: “Ja es paskatos savā dienas plānā un saprotu, ka kaut kas ir jādara, tad es to vienkārši daru uzreiz.”

 

Give Me Dignity or Give Me Death by Claire Wineland

Klāra jau kopš dzimšanas slimo ar cistisko fibrozi, neārstējamu slimību, kura izraisa veselības problēmas un ietekmē dzīves vispārējo kvalitāti. Tik un tā 20 gadu vecā meitene ir spējusi radīt ko nozīmīgu sabiedrībai un nelikt just citiem žēlumu par viņas stāvokli, jo, kā Klāra saka: “Ikviens neatkarīgi no apstākļiem spēj radīt ko svarīgu!” Par to, kā šis ceļš sācies un kā nonākt līdz vīzijai, skaties video no “TEDx” lekcijām!

Being “The Pretty Girl” Isn’t Always So Pretty In Hollywood: Caitlin Stasey

Austrāliešu aktrise Keitlīna Steisija (Caitlin Stasey) atbild uz jautājumu: “Kā mīlēt savu ķermeni?” Viņa ir pozicionēta kā “skaistā meitene”, tomēr tas ne vienmēr ir tik skaisti, kā varētu šķist. Šis zīmogs liek sievietei saskarties ar sevis nenovērtēšanu, vēlēšanos iejaukties dabīgajos figūras veidošanās procesos un rada zemu pašapziņas un depresijas. Taču patiesībā tieši savā ķermenī tev ir jājūtas vislabāk. Un kāpēc Keitlīna beidzot savā ķermenī jūtas labi? “Mans ķermenis pilda visas man nepieciešamās funkcijas. Tas ir mans lielākais atbalsts, tāpēc ir jāmīl tas, kas tu esi,” tā aktrise.

 

The billionaire mindset

“Dari to, kas ir tava lielākā kaislība, jo jebkurš cits racionāli domājošs cilvēks, darot to pašu, padotos,” – šādus vārdus video saka Stīvs Džobss. Šis video ir atziņu krājums no veiksmīgākajiem cilvēkiem pasaulē, kuri tiekušies uz saviem mērķiem, pretojoties visiem šķēršļiem, un sasnieguši uzvaru. Video aicina nekad nelietot vārdu “NĒ”, to aizstājot ar “VARBŪT”, kā arī neļaut citiem diktēt to, kas tev būtu jādara. Apvienojot visu video vienā vārdā, tas būtu – nebaidies. Nebaidies rīkoties, strādāt, kļūdīties, sasniegt! Vienmēr izdari nedaudz vairāk, nekā vari, – tad tavs darbs virzīsies uz priekšu!

 

The Science of Motivation

Šis video izskaidro motivācijas fenomenu no zinātniskā skatpunkta. Izrādās, mūsu organisms izstrādā laimes hormonu arī brīžos, kad iedomājamies par sasniegto mērķi, tādēļ gadās, ka motivācija darba procesā pazūd. Lai šo psiholoģisko īpatnību labotu, zinātnieki iesaka, tiecoties uz ikvienu mērķi, domāt arī par šķēršļiem, kuri jāpieveic. Par šo un citiem padomiem, kā apmānīt zinātni un pavērst bioloģiskos procesus sev vēlamā virzienā, skaties video!

 

Look Up – Garry Turk

Cik daudz laika tu ikdienā pavadi, lūkojoties zilajā ekrānā? Un vai tu tajos brīžos kaut ko iegūst vai drīzāk zaudē? Šajā video ir iespēja iepazīt visas tās dzīves skaistās un neatņemamās sastāvdaļas, kuras vari palaist garām, ja nepaskaties augšup uz īsto pasauli, kurā, protams, ne vienmēr notiek tas, ko vari kontrolēt ar vienu pirksta kustību, tomēr tur notiek viss, kas beigu beigās rada jēgu tavai esībai. Video iedvesmo sākt dzīvot īsto, nepieradināto dzīvi un atklāj tās detaļas, kuras var notikt tikai un vienīgi piespiežot sevi nolikt malā visas ierīces.

 

P!nk Accepts the ‘Michael Jackson Video Vanguard Award’

Ikvienam ir bijuši brīži, kad izskats licis šaubīties pašam par sevi. Kā gan to pārvarēt? Popzvaigzne Pink savā nelielajā runā atklāj kādu gadījumu, kas noticis ar viņu pašu un kā izmantot šo pieredzi savā labā. Turklāt dziedātāja, kura arī pati ne vienmēr tikusi pieņemta sabiedrībā sava ne tik ierastā izskata dēļ, sniedz ikvienam prātā paturamu mācību: “Esi tas, kas tu esi, un nebaidies no tā! Vai jūs spētu mani iedomāties ar gariem matiem un pēc sabiedrības stereotipiem – sievišķīgu augumu? Nē? Tieši tā, jo tā neesmu es, un es nebūtu es pati, ja būtu citāda.” Noteikti vērts noskatīties – piecu minūšu laikā aizmirstas visas ar savu izskatu saistītās bēdas!

 

Never quit – motivational video

Šis video ir noderīgs visiem tiem, kas mēģina gūt sasniegumus sportā, mācībās, tiecoties pēc sava sapņa, vai vienkārši meklē jēgu. Video aicina nezaudēt cīņā ar lielāko pretinieku – sevi un savu slinkumu. Tiek jautāts: “Kur tu šobrīd virzies ar savu dzīvi?”. Katram atbilde būs cita, tomēr ir svarīgi saprast, vai tas, kam pašlaik velti laiku, liek aizdegties tavai sirdij pa īstam. Video sniedz arī atziņu, ka kļūdas ir pakāpiens ceļā uz uzvaru, jo tikai no tām mēs mācāmies un gūstam spītu neapstāties.

 

Agnija Grigule: “Doties – pilnveidoties – izdoties”

Arī latviešu valodā pieejami motivējoši un iedvesmojoši video. Youtube konts “Prāta kutināšana” piedāvā ierakstus no sasniegumiem bagātu personību runām. Sociālo mediju personība Agnija Grigule stāsta par savu ceļu līdz panākumiem interneta vidē, kā arī iesaka, ko darīt, lai “izsistos”. “Kā jūs mūsdienās kaut ko pārdotu bez sociālajiem medijiem? Domāju, ka nekā,” – tā Agnija par sociālo mediju nozīmi šodienas pasaulē. Agnija stāsta par panākumu kāpumiem un kritumiem, un to, kā tikusi pāri savām iekšējām šaubām.