Young Media House” uzsāk 2. sezonu

  1. oktobrī tika atklāta Jauniešu centra “Young Media House”- vieta, kur jauniešiem tikties un izglītoties mediju jomā, 2. sezona, kas sāksies 8. novembrī. 2.sezona tika sagaidīta gaišā un mūsdienīgā mājvietā Brīvības gatvē 114M. Šajā sezonā “Young Media House”- īpašas būs trīs dienas, kad tiek gaidīti jaunieši no visas Latvijas, lai tiktos „Mediju ceturtdienās“, „Globālajās piektdienās“ un „Sestdienas skolā“.

Par pirmajā sezonā paveikto stāsta “Young Media House” dibinātāja Ilona Bičevska: “Priecājos, ka, esot radošā vidē, attīstāmies ļoti strauji.“Young Media House” jauno mediju centrā jau realizēti 20 jauniešu projekti, tajā darbojas vairāk kā 100 izglītojošās kustības “Young Media Sharks” spējīgākie jaunieši. Aizvadītājā sezonā “Young Media House” jaunieši “Sarunu festivālā Lampa” organizēja jauniešu programmu “Īssavienojums”, veidoja politisko raidījumu “5 pret 1”, žurnālu “Izvēlies”, kā arī dažādas diskusijas un seminārus. Pirmās sezonas jaunieši šajā sezonā jau paši varēs dalīties ar zināšanām “Sestdienas skolā”, lai apmācītu jaunos, kuru pieteikumus gaidām uz info@avantis.lv. Šajā sezonā galvenais uzsvars tiks likts uz raidījumu veidošanu – “podcasting” un producēšanu. Tāpat plānojam vairāk sadarboties ar reģioniem, lai sasniegtu pēc iespējas plašāku jauniešu auditoriju. Pateicos par projektu atbalstu Vācijas Federālā Ārlietu ministrijai un Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijai. Kā arī vēlos pieminēt, ka “Young Media House” tika nominēts arī “Emerging Europe Awards 2018”, kategorijā “Young Empoverment Initiative of the Year”!”

Katru ceturtdienu būs “Mediju ceturtdienas”, kad centrā viesosies mediju granti no lielākajām izdevniecībām, TV producenti, radio un TV raidījumu vadītāji un pasākumu vadītāji. Lielās mediju haizivis stāstīs par savu ceļu līdz pašreizējam amatam, par darba specifiku, par to, kādām īpašībām ir jāpiemīt. Jauniešiem būs iespēja uzdot jautājumus, kā arī iespēja uzzināt par iespējām darboties konkrētajā medijā. Šajā sezonā pie mums viesosies žurnālists un politologs Ansis Pūpols, žurnāla “Ieva” galvenā redaktore Gundega Roze, “TV24” raidījumu un pasākumu vadītāja Lelde Ceriņa, radio balss Baiba Sipeniece, radio “Piecilv” vadītājs Magnuss Eriņš, “VFS studijas” producents Uldis Cekuls.

Savukārt „Globālajās piektdienās“ notiks stāstu vakari, kuros piedalīsies AFS starpkultūru programmas jaunieši no ASV, Itālijas, Meksikas un citām eksotiskām valstīm, un dalīsies ar savu pieredzi Latvijā. Pasākumā varēs ne tikai uzdot jautājumus, bet arī kopīgi gatavot eksotiskas vakariņas.

Sestdienās būs „Sestdienas skola“, kur jaunieši dalīsies ar jauniešiem savā pieredzē par scenāriju rakstīšanu, video filmēšanu, montāžu, publikācijas izveidi, fotogrāfiju, politiku un citam interesantām lietām.

Vācijas Federālā Ārlietu ministrija atbalsta “Young Media House”. Mediju pratības attīstīšana un kritiskās domāšanas veicināšana ir daļa no Kopīgā paziņojuma īstenošanas, kuru 2015. gada 17. aprīlī parakstīja Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un toreizējais Vācijas Federatīvās Republikas ārlietu ministrs dr. Franks Valters Šteinmeiers. Tajā Latvija un Vācija apliecināja vēlmi tālāk stiprināt divpusējās attiecības mediju, kultūras un izglītības jomās.

Jauniešu mediju centrs „Young Media House” (YMH) – vieta, kur jauniešiem tikties un izglītoties mediju jomā. Vieta, kur lekcijās un semināros satikt mediju jomas profesionāļus un iedvesmoties. Vieta, kas pulcē nākotnes aktīvākos un radošākos mediju prātus

Esi viens no mums, ja esi aktīvs žurnālists, fotogrāfs, filmētājs, montāžists, dizainers, topošais pasākumu producents vai vadītājs, vai ļoti aktīva sociālo tīklu haizivs. Nāc un pievienojies, sūtot motivācijas vēstuli uz e-pastu: laura@avantis.com līdz 2018. gada 5. novembrim. Pieliec arī portfolio vai vienkārši saraksti grandiozas idejas.

Lai uzzinātu vairāk par lekcijām, semināriem un darbnīcām seko:

www.youngmediahouse.com

facebook.com/youngmediahouse

facebook.com/youngmediasharks