Jaunās Skolu programmas “Dzīvei gatavs” atklāšana Rīgas pilī

Aizvien biežāk sociālajos tīklos diskutē par būtisku nepieciešamību veikt izmaiņas Latvijas izglītības vidē, par dzīvē nepieciešamo praktisko zināšanu trūkumu, bēdīgo situāciju kvalitatīvas augstākās izglītības piedāvājumā Latvijā un par bieži vien augsto jauniešu neapmierinātību izglītības lauciņā. Kam jāmainās, lai skolas mūs patiešām sagatavotu reālajai dzīvei? Swedbank sadarbībā ar Iespējamā misija, Valsts izglītības satura centru, Grindex, Balta u. c. partneriem pagājušajā nedēļā Rīgas pilī bija sapulcējušies konferencē par godu jaunajai “Dzīvei gatavs” programmai, kas mācīs jauniešiem 21. gs. svarīgas iemaņas. Programma īsteno ideju pasniegt skolēniem noderīgas vieslekcijas par kādu specialitāti vai praktiskām zināšanām kādā konkrētā mācību priekšmetā. Galvenokārt tiks pasniegtas mācībstundas dabaszinātņu un inženierzinātņu priekšmetos, arī sociālajās zinībās. “Dzīvei gatavs” ietvaros nu jau pasniegts vairāk nekā 2009 mācību stundas visā Latvijā, un, tā kā ir pozitīvas skolēnu atsauksmes, vieslekcijas tiks rīkotas vēl.

Pasākumu vadīja žurnālists Arnis Krauze, prezentējot dažādus loģistikas, finanšu, farmācijas un valsts pārvalžu uzņēmumus, kuri iesaistījušies projektā kā atbalstītāji.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgajā pasākumā uzteica 21. gs. izglītības nozīmīgumu, norādīdams:

«Mūsdienu mainīgajā pasaulē izglītības galvenais uzdevums ir ne tikai sniegt zināšanas, bet arī attīstīt prasmes un veidot katra cilvēka personību, kas ir brīva un neatkarīga savās izvēlēs un spriedumos. Tieši šādas personības veido stipru valsti un mūsdienīgu, demokrātisku sabiedrību.»

Prezidents uzrunāja arī skolēnus, rosinādams organizēt savu ikdienas un skolas dzīvi tā, lai ikviens darbs būtu virzīts uz attīstību. Lai, kļūstot pieauguši, skolēni būti gudri, zinoši un izglītoti cilvēki, kas turpmāk veidos mūsu valsti.

Jauki, ka tiek īstenotas tādas aizraujošas izglītības programmas, kuras palīdz jauniešiem pilnveidoties un bagātināt dažkārt vienmuļās mācību stundas.

Skolu programmu “Dzīvei gatavs” īstenošanu un attīstību nodrošina “Iespējamā misija”, atbalsta Valsts Izglītības satura centrs, Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) , Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts (InCSR) un  Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA).