Studenti no Latvijas iegūst ceļazīmi uz Jāņiem Parīzē

Jaunieši no Latvijas ir guvuši ievērojamus panākumus kosmētikas milža Loreal organizētajā konkursā (Loreal Brandstorm 2020).  Kaut kur virs Baltijas debesīm,ceļā pie jauniešiem no Banku augstskolas, ir godam izcīnītā 1. vietas trofeja konkursa reģionālajā finālā. Studenti – Lāsma Zaķe, Vendija Safonova un Juris Antoņevičs – sīvā cīņā starp Baltijas un Polijas valstu augstskolu pārstāvjiem iemantoja stingrās  žūrijas simpātijas ar savu inovatīvo PIC PAC iepakojuma risinājumu.

PIC PAC ir šķidrās kosmētikas iepakojums, kas tapis sadarbībā ar ķīmijas nozares speciālistiem. Tās ir no aļģēm veidotas videi draudzīgas kapsulas, kas sadalās dabā. Tā bija viena 

no idejām konkursa tēmai Build a plastic-less future in the beauty industry jeb veido skaistumkopšanas industriju brīvu no plastmasas.

Izcīnītā uzvara reģionālajā kārtā komandai nozīmē došanos uz inovāciju konkursa pasaules finālu Parīzē, kur jūnija beigās, ap Jāņiem, komanda prezentēs savu ideju koncerna Loreal vadībai.

Komandas dalībniece Lāsma Zaķe par pieredzi konkursā: “Šī konkursā sākumā saskārāmies ar lielu pašmotivācijas trūkumu. Saņemties un pieteikties konkursam ļoti palīdzēja mūsu pasniedzēja Ieva Kozlovska.”

Ideja pie mums nāca ļoti negaidīta. Sākām ar dažādu hakatonu (48 stundu jauno ideju maratonu) apmeklēšanu, lai gūtu priekšstatu par ideju ģenerēšanu un attīstīšanu. Hakatonos  strādājām pie līdzīgas idejas, taču, to pilnveidojot, nonācām pie PIC PAC kapsulām.

Pirmais lielais prieks mums parādījās, kad uzzinājām 1.kārtas rezultātus – bijām vienīgā komanda no Latvijas, kas tikusi tālāk uz Baltijas & Polijas reģionālo finālu. Pārsteigums bija diezgan liels, jo cerība, ka tiksim tālāk par Latviju, bija salīdzinoši maza. Pēc tam ķērāmies klāt idejas attīstīšanai, jo pārstāvējām ne tikai sevi, savu augstskolu, bet nu jau visu Latviju. 

Šogad pirmo reizi konkursa vēsturē ideju aizstāvēšana notika attālināti. Tas bija izaicinājums, taču mēs, kā radoši latvieši, nepadevāmies un izmantojām situāciju savā labā, iestudējot radošu prezentāciju videozvanā. Pēc prezentācijas online vidē saņēmām “Oskarus” no HUB fināla žūrijas – tad sapratām, ka plānotais efekts ir panākts un žūrija ir pārsteigta! Līdz finālam cītīgi gatavosimies – strādāsim pie idejas pilnveidošanas ar Loreal vadību, mentoriem un pasniedzējiem. Ļoti ceram, ka robežas līdz tam laikam tiks atvērtas, jo sagaidīt Jāņus Parīzē ir daudz labāk par Jāņiem tiešsaistē.” 

L’Oréal Brandstorm ir konkurss, kurš jau 28 gadus pulcē vairāk nekā 40 000 studentu no visas pasaules (vairāk nekā 65 pasaules valstīm), lai inovētu nākotnes skaistumkopšanas industrijā.

L’Oréal Baltic HR vadītāja Antra Veigure:

“Pirmo reizi Brandstorm konkursa vēsturē Baltijas valstu un Polijas reģionu dodas pārstāvēt komanda no Banku augstskolas. Izvirzot PIC PAC risinājumu starptautiskajam finālam, kurā tiks pārstāvētas vairāk nekā 80 valstu augstskolu komandas, L’Oreal žūrija augsti novērtēja gan inovatīvo un ilgtspējīgo ideju, kā arī to, kā tā bija pasniegta – studenti patiešām izcēlās ar projekta prezentāciju un spēju atbildēt uz žūrijas āķīgajiem jautājumiem. Turam īkšķus!”

Banku augstskolas rektors Andris Sarnovičs:

“Sasniegumi starptautiskā konkursā apliecina Banku augstskolas studējošo konkurētspēju un augsto sagatavotības līmeni. Mēs lepojamies ar saviem studentiem un pasniedzējiem, kas sagatavojuši studentus starptautiskā līmeņa konkursam. Novēlām izturību un veiksmi fināla kārtā!”