Rīgā atvērts jauniešu mediju centrs “Young Media House” – aicina jauniešus uz pasākumiem!  

Jauniešu organizācijas „Avantis” veidotā iniciatīva “Young Media House” piedāvā izglītojošus un iedvesmojošus pasākumus visas vasaras garumā – būs iespēja meistarklasēs filmēt savu īsfilmu kino, iepazīties ar izraudzīto universitāti, uzzināt vairāk par videospēļu tapšanu, kā arī iepazīt Argentīnas kultūru. Jauniešus, kurus interesē mediji, satura veidošana, pasākumu producēšana, aicinapieteikties mediju komandā.

Iniciatīva “Young Media House” radusies no „Avantis” rīkotās mediju nometnes “Young Media Sharks” absolventiem, kuri vēlējās iegūtās zināšanas izmantot praksē, veidot pasākumus un mediju saturu citiem jauniešiem. Kopš 2018. gada jauniešu mediju centrs kā projekts darbojies dažādās Rīgas vietās, arī tiešsaistes režīmā, galvenokārt pateicoties Vācijas vēstniecības atbalstam.  „Young Media House” vidē attīstījušās tādas mediju personības kā Nansija Garkalne (TV personība, raidījuma “Virtuve bez kāposta” vadītāja, „Balss maskā 4” uzvarētāja), Krišs Kairis (LTV ziņu dienesta korespondents), Toms Putniņš (Latvijas Radio 5 galvenais satura redaktors), kā arī radīta režisora Emīla Alpa „Lielā Kristapa” debijas balvu ieguvusī filma “Koris. Diriģents. Kamēr”

“Young Media House” organizētie pasākumi jauniešiem norisināsies Rīgas centrā, Blaumaņa ielā 38/40, bijušā restorāna “Čarlstons” semināru telpās. Savukārt jaunie mediju entuziasti, pievienojoties jauniešu mediju komandai, varēs izmantot mediju centra tehnisko resursu iespējas foto, video un skaņu ierakstu jomā, iegūt padziļinātas zināšanas no jomas profesionāļiem, kā arī varēs īstenot savas raidījumu vai pasākumu idejas un iegūt nenovērtējamu pieredzi karjeras izaugsmē. Pieteikties mediju komandai iespējams līdz 22. jūlijam, aizpildod anketu https://ej.uz/mediateam

Pateicoties Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstam un vēsturiskās ēkas īpašnieka “HeiseImmobilien GmbH” atsaucībai, “Young Media House” pasākumi jauniešiem šajās telpās būs pieejami 3 gadus. Plānoti arī “pop-up” versijas izglītojoši pasākumi arī citos Rīgas rajonos.

Tuvāko  bezmaksas pasākumu grafiks jauniešiem vasarā:

3. jūlijā 17.00

Diskusija ar studentiem: “Kur studēt žurnālistiku?”

Iepazīšanās ar žurnālistikas studentiem no Latvijas Universitātes, Vidzemes Augstskolas un Rīgas Stradiņa universitātes, kuri gan pastāstīs par savu augstskolu, gan dalīsies savā pieredzē, gan atbildēs uz jautājumiem. Vairāk par pasākumu: https://ej.uz/kurstudētžurnālistiku

4. jūlijā 16.30

Argentīnas vakars: no neatkarības un Pasaules kausu (sadarbībā ar „AFS Latvija”)

Itālis Andrea DI Marrcoberardino, kuru dzīves ceļi aizveduši arī uz Argentīnu, Latvijā ir ieradies apmaiņas programmā,un ne tikai īsumā pastāstīs par eksotisko valsti, bet arī iemācīs pagatavot Argentīnā tik populāro dzērienu “mate”, kā arī sniegs padomus tiem, kuri tuvākā vai tālākā nākotnē ieplānojuši ceļojumu uz šo zemi.

13., 14., 20., 21., 27., 28. jūlijā

“Taisām kino kopā!” kopā ar filmas “Padomju džinsi” režisoru Staņislavu Tokalovu

Radošo darbnīcu cikls filmu veidošanā gan sniegs ieskatu kino tapšanā, gan ļaus pašam izveidot savu īsfilmu režisora, scenārista un producenta Staņislava Tokalova vadībā. Nodarbībās būs iespēja iepazīties ar dažādām kino profesijām un filmu uzņemšanas procesu, apgūt scenāriju rakstīšanas un režijas pamatus un mācīties uzņemt spēlfilmu, ko vasaras beigās varēsi prezentēt savai ģimenei un draugiem! Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās

https://forms.gle/gzpK9rGshuXWG3QPA atlasei līdz 10. jūlijam!

25. jūlijā 17.30

Ievads datorspēļu industrijā kopā ar Ītanu Klarku (Ethan Clark)

Lekciju vadīs Ītans Klarks, profesionālis no ASV, kurš videospēļu industrijā darbojas vairāk nekā 20 gadu. Šajā nodarbībā Ītans pastāstīs ne tikai par to, kā top videospēles, bet arī kādām prasmēm jāpiemīt, lai darbotos šajā sfērā, un kā tehnoloģiju attīstība ietekmēs videospēļu industriju. Pasākums notiks angļu valodā.

Vairāk uzzini, sekojot mums sociālajos tīklos un satura platformās:

  • IG YoungMediaSharks
  • FB YoungMediaSharks