Izdevniecība “Latvijas Mediji” izsludina bērnu un jauniešu grāmatu manuskriptu konkursu

Raksta: Šarlote Luīze Odziņa

Neskaitāmi daudz cilvēku brīvos brīžus aizvada, klejojot fantāziju pasaulē, vienlaikus ļaujot pildspalvai vai otām slīdēt pār papīra lapu. Diemžēl pārāk bieži šo ceļojumu galamērķi ir kāda kartona kaste, kurai lemts pārklāties ar putekļu kārtu aizkrautos bēniņos. Bet varbūt šiem stāstiem jākļūst pieejamiem plašākai auditorijai?

Izdevniecība “Latvijas Mediji” izsludina bērnu un jauniešu grāmatu manuskriptu konkursu, ļaujot jebkuram interesentam pretendēt uz iespēju publicēt savu grāmatu.

Konkurss tiek organizēts ar mērķi radīt augstvērtīgu literatūru latviešu valodā, lai popularizētu grāmatas kā izziņas un izklaides avotu bērnu un jauniešu vidū. Konkursā tiek nodrošinātas vienādas iespējas piedalīties gan pieredzējušiem, gan jauniem autoriem, turklāt nav ierobežotas žanru, grāmatu formātu izvēles – iespējams iesniegt komiksus, grafiskās noveles, piedzīvojumu, spriedzes u.c. romānus. Manuskriptam jāiekļaujas kādā no norādītajām kategorijām:

  1. Grāmatas bērniem (3+)
  2. Grāmatas skolēniem (9+)
  3. Grāmatas jauniešiem (14+)

Kategorijā “bērniem” maksimālais manuskripta garums ir 20 000 rakstzīmes, taču mērķauditorijā “skolēniem” iesniegtais darbs nedrīkst pārsniegt 60 000 zīmes. Kategorijā “jauniešiem” iespējams iesūtīt arī nepabeigtus manuskriptus vismaz 50% apmērā no kopējā apjoma, kas nedrīkst būt mazāks par 200 000 zīmēm.

Ilustratori aicināti iesniegt ideju bērnu grāmatai, uzrādot shematisku idejas izklāstu un ilustrāciju paraugus.

Manuskripts jānosūta uz e-pasta adresi izdevnieciba@latvijasmediji.lv ar norādi “Bērnu un jauniešu grāmatu konkursam” līdz 2021. gada 31. oktobrim, pievienojot darba aprakstu, kā arī failu, kas satur ziņas par autoru/-iem. Bilžu grāmatām, komiksiem drīkst atsevišķi pievienot vizuālos materiālus.

Konkursa pieteikumus izvērtēs “Latvijas Mediju” veidota žūrijas komisija, kuras sastāvā ir profesionāli rakstnieki, literatūrkritiķi, redaktori un neatkarīgi speciālisti. Pirmo trīs vietu ieguvējiem tiks sniegta iespēja izdot savu grāmatu, tomēr žūrijas komisijai ir tiesības rekomendēt izdošanai arī citus darbus. Konkursa kopējais honorāru fonds ir 6 000 euro. Rezultāti tiks paziņoti ne vēlāk kā 2022. gada 6. janvārī.

Ar plašāku informāciju iespējams iepazīties šeit.

Varbūt šī ir tieši tava lielā iespēja!

Foto avots