Enerģiskie draugi Frankie Animal

F

rankie Animal ir igauņu grupa, kas četru mūziķu sastāvā (Jonas Kaarnamets, Jan-Christopher Soovik, Karl Eerik Valkna, Marie M. Vaigla) rada aizraujošu, enerģisku un dejojošu mūziku. Kā grupa pati atzīst, viņu atšķirības zīme ir lieliskā soliste Marie, kā arī svaigās un atšķirīgās mūzikas tendences.  Kā grupai patīk uzstāties Latvijā ( starpcitu, jau 30.07 viņi kāps uz Summer Sound skatuves) un kāpēc grupu sauc Frankie Animal- to jautājām viņiem pašiem.

Kā jūs aizsākāt savu projektu?
Mēs visi zinājām viens otru, jo mācījāmies vienā skolā. Kādā brīdī mēs atklājām, ka mums patīk viena veida mūziku. Tāpēc mēs nolēmām, ka radīt mūziku kopā būtu būt loģiska izvēle!


Šogad jūs izdevāt savu pirmo albumu, kā jūs redzat savu nākotni mūzikā?
Mēs vēlētos turpināt ierakstīt albumus un koncertēt dzīvajā, cik ilgi vien iespējams.

Cik ilgu laiku prasīja ierakstīt jūsu pirmo albumu “The BackBeat”?
Rakstīšanas process sākās apmēram pirms gada, bet faktiskais ierakstīšanas un veidošanas process aizņēma apmēram 4 mēnešus.

Pastāstiet, kas ir interesantākais, kas atgadījies jūsu koncertos?
Šķiet, ka kādas četras reizes esam koncertos palikuši bez elektrības. Ar tādām situācijām tikt galā vienmēr ir interesanti.

Kas ir Frankie Animal, ko jums nozīmē šis vārdu savienojums?
Nosaukums patiesībā ir tikai vārdu spēle un mums tas šķita labs nosaukums grupai. Un tas joprojām tāds šķiet.

Kas jūsu grupu padara atšķirīgu no citām grupām?
Noteikti tā ir mūsu grupas soliste Marie. Tajā pašā laikā tendences mūsu mūzikā var izklausīties diezgan svaigas un atšķirīgas, piemēram, ar interesantām ģitāras skaņām. Un arī literatūrā vērstiem cilvēkiem, mūsu grupa būs interesanta, noteikti var ieteikt lasīt mūsu dziesmu vārdus

Kā tas ir būt tik jauniem un jau doties pretī sasniegumiem mūzikā?
Tā ir  laba sajūta, kas apstiprina, ka smagais darbs un lielais sevis ieguldījums tiek novērtēts. Lai gan mēs visi uzskatām, ka vēl ir ļoti tāls ceļš ejams.

bile

nosaukumss

foto-albumi

Nav grūti, dzīvot ar sajūtu, ka no jums daudz tiek gaidīts( grupa tiek saukta par ļoti daudzsološu grupu, par uzlecošajām zvaigznēm utt.) ?
Mēs sevi neredzam tādā veidā. Vienmēr būs cilvēki, kas kaut ko gaida no tevis, bet dienas beigās vienīgais, kam jābūt laimīgam ar tevi esi tu pats. Un šādā ziņā mēs visi ar sevi esam ļoti apmierināti.

Pastāstiet mums par savu mūziku, kādas sajūtas un vēstījumus tā sevī glabā?
Katrai dziesmai un ierakstam ir sava atmosfēra un sajūta, tā pat kā dziesmu nozīmes, bet katra dziesma ir kā maza mozaīka no mūsu dzīvēm, laika posmā no pagājušā, aizpagājušā gada.

Kas rada grupai Frankie Animal vēlmi kāpt uz skatuves?
Iespēja justu dzīvu enerģiju un redzēt kā cilvēki reaģē uz dziesmām, pie kurām mēs esam tik smagi strādājuši, tas rada stimulu ierakstīt un pabeigt dziesmas.

foto3

foto2

Kādā veidā klausītāji ietekmē veidu kā jūs spēlējat?
Mums vienmēr patīk reaģēt uz klausītājiem. Kad tie ir nosvīduši klausītāji rokklubā, kur auditorija ir traka, tad arī mēs spēlējam spēcīgāk un roķīgāk, taču, kad tas ir maigs koncerts, arī mēs kļūstam maigāki un spēlējam vieglāk.

Kas jūs esat ārpus grupas?
Mēs visi esam aktīvi mūziķi Igaunijā un tas ir lieliski, jo tas ir tas, ko mēs patiesi mīlam.

Kur jūs atrodat iedvesmu radīt mūziku?
Noskaņās un sajūtās, cilvēkos mums apkārt, dažkārt tie ir īpaši notikumi. Patiesībā tas var būt jebkas.

Ir kādas grupas, mūziķi, kas ir jūs ietekmējuši?
Milzīga ietekme uz mūsu albumu ir bijusi dziedātājai Leslie Feist. Protams, ir bijuši arī citi mūziķi, bet viņa noteikti atstāja vienu no spēcīgākajām ietekmēm.

Vai jums patīk uzstāties Latvijā?
Mēs esam uzstājušies Latvijā vien dažas reizes.  Šie visi bija ļoti jauki koncerti un mēs noteikti vēl vēlamies atgriezties.

Kā jūs uzņem Latvijas auditorija?
Viņi ir bijuši ļoti jauki. Ļoti sirsnīgi un patīkami.

 

Kādi ir jūsu lielākie sapņi par nākotni mūzikā?
Mēs vienkārši vēlētos spēlēt vēl vairāk un vairāk, daudz koncertēt dzīvajā un iepazīstināt ar savu mūziku dažādas auditorijas.

Summer Sound

Grupa Frankie Animal festivālā Summer Sound, kas norisinās Liepājā  29. – 30. jūlijā, kāps uz Aldaris skatuves 30.07, plkst. 19:15.  Tā ir lieliska iespēja iepazīt šos enerģiskos draugus!