narvesen

Pieci drosmīgi jaunieši saņem finansējumu savu sapņu piepildīšanai

Noteikti pieci jaunieši no visas Latvijas, kas saņems finansējumu savu sapņu un ieceru piepildīšanai. Dalībai pieteicās 44 jaunieši no visas Latvijas vecumā no 15 līdz 20 gadiem, no kuriem žūrija izvēlējās 24 jauniešu pieteikumus. Katrs no tiem cīnījās par finansējumu 2000 eiro apmērā sava izaugsmes potenciāla apgūšanai, talantu attīstībai un ieceru īstenošanai.

 

“Šogad konkursā piedalījās drosmīgi jaunieši ar skaistiem sapņiem. Katrs no viņiem zināja, ko tieši grib un kā vislabāk nonākt līdz savam mērķim. Pozitīvi ir tas, ka viņi aktīvi iesaistās skolas un ārpusskolas aktivitātes, attīstot savu redzesloku un pašu spējas, kas vēlāk noderēs savu ieceru piepildīšanā. Jaunieši darbojas vietējā televīzijā, pašu spēkiem izveido interešu klubus, nodarbojas ar autosportu, piedalās debašu turnīros un rīko bezmaksas attīstošās nodarbības vienaudžiem. Šie ir tikai daži no uzņēmīgu jauniešu vaļasprieku piemēriem, kas šogad iesniedza pieteikumu dalībai konkursā. Ir lieliski redzēt, ka viņi spēj ne vien izsapņot savu ideju, bet arī cīnīties par tās realizāciju, kas ir svarīgi savu mērķu sasniegšanai,” konkursa gaitu komentē SIA Narvesen Baltija valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.

 

timthumb

Diena kā piedzīvojums ietvaros 15 līdz 20 gadus veciem jauniešiem tika sniegta iespēja pierādīt sevi dažādās jomās, piemēram, mākslas, mūzikas, zinātnes, sporta, moderno tehnoloģiju un citās. Piecu labāko un pārliecinošāko pieteikumu autori pa vienam no katra Latvijas reģiona saņems līdz 2000 eiro finansējumu sava talanta attīstībai un ieceru īstenošanai.

Balsošana par konkursa dalībniekiem notika konkursa mājaslapā www.narvesen.lv/piedzivojums, Pieteikumus izskatīja un izvērtēja konkursa žūrija, kuras sastāvā ir Narvesen valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica, jauniešu organizācijas Avantis direktore Ilona Bičevska un radio Pieci.lv balss Karmena Stepanova.

Vidzemē uzvaru izcīnīja 17 gadus vecais triatlonists no Burtnieku novada – Savēlijs Suharževskis. Viņš sapņo uzlabot savu sniegumu un piedalīties Eiropas triatlona kausa sacensībās, tāpēc saņemtos līdzekļus izlietos sagatavošanas treniņnometnei un dalībai sacensībās.

Kurzemē par uzvarētāju kļuva 16 gadus vecais skrējējs no Aizputes Artūrs Niklāvs Medveds, kurš ar skriešanu nodarbojas jau 6 gadus. Artūrs sapņo nākamajā gadā doties uz Eiropas čempionātu U18 grupā. Lai jau laicīgi sāktu gatavoties, konkursā iegūto naudu viņš iztērēs skriešanas inventāra iegādei, kā arī ārzemju treniņnometnes apmeklējumam.

Par Latgales reģiona uzvarētāju kļuva 16 gadus vecais Raivis Isakovičs, kurš sapņo kļūt par video operatoru, tāpat kā viņa tēvs. Par saņemtajiem līdzekļiem viņš iegādāsies video kameru, gaismu komplektu un statīvu, kas ļaus viņam biežāk iesaistīties ar filmēšanu saistītos projektos un pilnveidot savas prasmes.

Zemgalē par uzvarētāju kļuva 15 gadus vecais Dāvis Vāceris, kas aizraujas ar informātiku un matemātiku un vēlas kļūt par informātikas tehniķi. Tāpēc, lai jau tagad attīstītu savas prasmes, par iegūto naudu viņš plāno iegādāties robota sagatavi, kas ļaus viņam trenēties programmēšanā.

Savukārt par Rīgas reģiona uzvarētāju kļuva 15 gadus vecā tramplīnlēcēja no Ogres. Šarlote ir pirmā meitene Latvijas vēsturē, kas nodarbojas ar šo sporta veidu. Lai uzlabotu savu sniegumu un gūtu jaunas zināšanas un iemaņas šajā sporta veidā, konkursā saņemto naudu viņa novirzīs sporta treniņu un nometņu apmeklējumam ārpus Latvijas.nW-uXBOk

 

“Mums ir liels prieks, ka jaunieši ne tikai sapņo, bet arī cīnās par savām idejām. Viņi balsu vākšanas procesam piegāja ļoti radoši, piemēram, veidoja virālus video, aktīvi nodarbojās ar
pašreklāmu sociālajos tīklos, kā arī iesaistīja draugus, paziņas un domubiedrus gan Latvijā, gan ārzemēs. Ir ļoti svarīgi izsapņot sapņus, taču tikpat svarīgi ir arī pašiem darīt visu iespējamo, lai nokļūtu soli tuvāk savam sapnim. Patiesi novērtējam jauniešu uzdrīkstēšanos un drosmi pieteikties konkursam Diena kā piedzīvojums un ceram, ka viņu piemērs un uzņēmība nākamajā gadā iedvesmos pieteikties arī citus vienaudžus,” stāsta jauniešu organizācijas Avantis direktore Ilona Bičevska.

 

 

Sirsnīgi pateicamies visiem tiem, kas jau atbalstīja jauniešu sapņu realizāciju, ziedojot līdzekļus Narvesen veikalos.

Atgādinām, ka ziedot jauniešu ideju realizēšanai vēl ir iespējams līdz 15. augustam visās Narvesen veikala tipa tirdzniecības vietās.