Meistardarbnīca animācijas profesionāļiem “Praktiskās iemaņas animācijas fonu ražošanā”

No 14.-18. decembrim Latvijas Kinematogrāfistu savienība rīko padziļinātu animācijas meistardarbnīcu, kuru vadīs RITCS koledžas docente, animācijas fonu dizaina pasniedzēja Inge Daveloose.  

Animācijas darbnīca notiks piecas dienas, īpašu uzmanību liekot uz praktiskām iemaņām. Šajā laikā tiks izskatītas tādas tēmas kā kadrējuma, krāsu gammas, animācijas fonu sagatavošana, fonu krāsošana un kompozīcijas pēcapstrāde.

Meistardarbnīcas laikā māksliniekiem, režisoriem, animatoriem un ilustratoriem būs iespēja iedziļināties vienā no būtiskākajiem animācijas filmu ražošanas posmiem – fonu izstrādē. Projekta mērķis ir māksliniekiem un autoriem dot iespēju apgūt jaunas zināšanas un pasniedzējas uzraudzībā attīstīt savas mākslinieciskās ieceres.

Darbnīca uzņems tikai divpadsmit pretendentus no profesionāļu un studentu vidus, kuri tiks izvēlēti konkursa kārtībā. Pateicoties Nacionālā kino centra un profesionālās izglītības kompetences centra “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” atbalstam dalība meistardarbnīcā būs bez maksas.

Lai pieteiktos animācijas darbnīcā, līdz 9. decembra plkst. 17:00 jāaizpilda pieteikuma anketa.

Inge Daveloose ( Beļģija)  ir animatore ar divdesmit piecu gadu pieredzi. Savas karjeras laikā viņa ir strādājusi ar tādiem režisoriem kā Ričards Viljamss (animācijas režisors filmā “Kurš iegāza trusi Rodžeru”) un Raūls Servē. Kopš 2004. gada Inge ir fonu un vides dizaina docente RITCS koledžā Briselē, kur viņa pasniedz fonu dizainu. Vairāk par pasniedzēju – www.inge-daveloose.com