Young Media House aicina uz Mediju Profesiju Nedēļu

4 dienas, 12 profesionāļi un katra diena veltīta savam medijam!

Skolēnu brīvlaikā, no 23. – 26. oktobrim jauniešu mediju centrā ‘Young Media House’, Aldaru ielā 5 norisināsies Mediju Profesiju Nedēļa. Katru dienu, no plkst. 15:00 – 19:00 dalībnieki ir aicināti iepazīties ar mediju profesijas aizkulisēm un tikties ar daudziem izciliem mediju profesionāļiem un žurnālistiem. Starp viņiem būs Guntis Bojārs no Latvijas Televīzijas, Ieva Alberte no žurnāla IR, Toms Grēviņš no Pieci.lv, un daudzi citi!

Mediju Profesiju nedēļas ietvaros notiks arī citi pasākumi – semināri, lekcijas, koncerti, filmu vakari utt. Dalība pasākumos ir bezmaksas, un tajos pirmām kārtām aicināti pieteikties vidusskolēni, kas ir savas nākotnes mediju profesijas meklējumos un jaunieši vecumā līdz 26 gadiem. Pieteikties un vairāk par pasākumiem uzzināt iespējams projekta mājaslapā – www.youngmediahouse.com.

 

23. oktobris / TV DIENA

15:00 REINIS OŠENIEKSReinis Ošenieks ir Latvijas Televīzijas sporta žurnālists un viens no raidījuma “Sporta Studija” veidotājiem. 2015.gadā viņš apmklēja NBA Drafta ceremoniju Bruklinā un ir dokumentālās filmas “Porziņģis. No Liepājas līdz Ņūjorkai” autors. Ošenieks intervējis labākos Latvijas sportistus gan ārvalstīs, gan pašu mājās. 2015. Gadā viņš vadīja Latvijas Gada balva sportā apbalvošanas ceremoniju. Kā žurnālists Reinis strādājis Rio Olimpiskajās spēlēs.

16:30 ZANE PENEZE / Zane Peneze Latvijas žurnālistikā sevi pieteica kā politikas reportiere, kā arī karsto punktu žurnāliste Krievijā, Čečenijā, Irākā un Afganistānā. Kopā ar kolēģiem veidojusi Afganistānā uzņemtās dokumentālās filmas “Skola karalaukā” un “Astoņi Pilnmēneši”. 2012. gadā veidoja reportāžas no Sīrijas. Bijusi viena no Radio 101 ētera personībām. 2012. gadā ar Fulbraita stipendiju studējusi Ņujorkā The New School University dokumentālā kino programmā . Pirms trim gadiem Zane vadīja Jura Kursieša spēlfilmas Modris publicitātes kampaņu.
Nacionālajā kino centrā palīdz rūpēties par Simtgades filmu programmas publicitāti. Bijusi režisora asistente Ivara Selecka topošajā dokumentālajā filmā “Turpinājums”.

18:00 GUNTIS BOJĀRS / Guntis Bojārs ir Latvijas Televīzijas žurnālists un Ziņu dienesta galvenais redaktors. Televizora ekrānos var redzēt viņa veidotos un vadītos raidījumus “Aizliegtais Paņēmiens”, “Tieša Runa” un “Lielais Jautājums”. Karjeru Bojārs sāka Jāņa Dombura vadītājā Neatkarīgās informācijas un pētniecības birojā. Pēc tam viņš ilgus gadus bija laikraksta “Diena” pētnieciskās nodaļas vadītājs un kļuva arī par laikraksta galveno redaktoru. Bojāra komandas darbi vairākkārt nominēti un arī saņēmuši Latvijas Žurnālistu asociācijas balvas, tai skaitā 2015.gadā par vērienīgo “Operācija. Bistro “Frics””.

Pieteikšanās dalībai: https://goo.gl/forms/E6HE9nwqaba9Gopf2


24. oktobris / PRESES DIENA

15:00 EDIJS PĀLENS / Nacionālās informācijas aģentūras LETA fotogrāfs Edijs Pālens ir viens no zināmākajiem preses fotogrāfiem valstī. Viņa publicētie ap 113 000 kadri ir atrodami lielākajos Latvijas preses izdevumos un interneta medijos kā Diena un Delfi kā arī ārvalstu izdevumos. 2012. gadā Pālens ieguva Latvijas Žurnālistu savienības piešķirto “Žurnalistikas cerības” balvu, bet jaunākamajā gadā saņēma balvu arī par gada labāko preses fotogrāfiju. Edijs Pālens savas fotogrāfijas izstādījis arī vairākās personālizstādēs.

16:30 GUNDEGA BIČEVSKA / Žurnāla «Ieva» galvenā redaktore, vadījusi arī starptautisko zīmolu žurnālus «Shape» un «Cosmopolitan». Grāmatas «Dimanti tavā pagalmā» autore. Žurnālistikā darbojas kopš 2000. gada.

18:00 IEVA ALBERTE / Ieva Alberte ir žurnāla “IR” autore, kuras veidotie raksti, apraksti un portreti bieži aizkustina lasītājus līdz sirds dziļumiem un asarām. savās publikācijās viņa nebaidās aizskart sociāli smagas un jūtīgas tēmas, tajā pašā laikā atrodot interesantus cilvēksstāstus, kuriem daudzi ikdienā nepievērš uzmanību. Ilgus gadus strādājusi laikrakstā diena, Alberte žurnālam “IR” pievienojās līdz ar tā dibināšanu 2010.gadā. Par savu rakstu “Jums ir skaistas aknas!” nominēta Eiropas Savienības Veselības balvai žurnālistikā. 2013. gadā Alberte saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas Izcilības balvu par rakstu “Mamma un Mamma”.

Pieteikšanās dalībai: https://goo.gl/forms/nlRRlQlvbiTheRnd2


25. oktobris / RADIO DIENA

15:00 TOMS GRĒVIŅŠ / Toms Grēviņš ir Latvijā pieprasītākais dīdžejs. Viņš uzstājies visos nozīmīgākajos vasaras festivālos kā Positivus un Summer Sound. Savas porfiesionālās mediju gaitas Toms uzsāka strādājot par mūzikas redaktoru jauniešu žurnālā “Sīrups” un vēlāk pievienojās Radio SWH ētera komandai. Pirms septiņiem gadiem Grēviņš kopā ar citām tobrīd zināmām radio ētera personībām izveidoja Radio 101, bet kopš 2013.gada viņš ir dzirdams Latvijas Radio 5 rīta šovā “Pieci Rīti”. Toms ir viens no labdarības maratona “Dod Pieci” celmlaužiem, par ko kopā ar citiem Pieci.lv darbiniekiem nesen saņēma Eiropas pilsoņa balvu.

16:30 KĀRLIS DAGILIS / Kārlis Dagilis ir jauniešu medija Pieci.lv izveidotājs, bet pirms tam vairāk nekā 10 gadus strādāja Latvijas Radio par sporta un ziņu žurnālistu kā arī producentu. 2010.gadā Kārlis pievienojās Radio 101 komandai kā ziņu producents, darbā iesaistot daudzus jaunos žurnālistus. Viņš vadījis arī vairākus TV raidījumus kā SeMS un “Labrīt, Latvija”. 2016.gadā Dagilis ieguva Hamfrija stipendiju studijām prestižajā žurnālistikas skolā Merilendas Universitātē ASV un praktizējās ietekmīgajajā laikrakstā The Washington Post pie Pulicera balvu ieguvušās žurnālistes Danas Prīstas.

18:00 KARMENA STEPANOVA / Karmena Stepanova ir viena no Latvijas Radio 5 ētera personībām un raidījumu vadītājām. Savu darbu Pieci.lv viņa sāka izturot milzīgu dīdžeju konkursu un sākot vadīt programmu brīvdienu pēcpusdienās. Kopā ar Magnusu Eriņu izveidotais “Pilnīgs Vakars” kļuvis par Pieci.lv firmas zīmi. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos veidoja YouTube raidījumu #PieciDimd. Tagad viņas ētera pārinieks ir Aleksis Vilciņš. Karmena piedalījusies visu trīs labdarības maratonu “Dod Pieci” producēšanā.

Pieteikšanās dalībai: https://goo.gl/forms/NxuYrHD46Kh7rDnq1


26. oktobris / INTERNETA UN SOCIĀLO TĪKLU DIENA 

15:00 VILHELMS MEISTERSWRONG Digital sociālo mediju nodaļas vadītājs. 6.5 gadu pieredze zīmolu sociālo mediju komunikācijā. Vada 6 cilvēku komandu, kas nodrošina sociālo mediju komunikāciju zīmoliem Latvijā un Baltijā, izstrādājā sociālo mediju stratēģijas, konsultē un sniedz lekcijas par jēgpilnu sociālo mediju komunikāciju. Veido interviju projektu Personibas.co.

16:30 IEVA BITE / Ieva Bite, New Black, radošā direktore Teorētisko zināšanu bāzi ieguvusi Latvijas Universitātes Komunikācijas zinātnes bakalaura un maģistra studijās. Strādājusi medijos, tradicionālajā reklāmā (aģentūra Guilty) un rakstījusi scenārijus (Skutelis Ir studijā, Pusnakts šovs septiņos). Šobrīd I. Bitei ir trīs gadu pieredze digitālā satura mārketinga jomā, strādājot ar ikdienas komunikācijas stratēģijas izveidi klientiem un vadot satura radīšanas komandu.

18:00 NIKA ALEKSEJEVA / Nika Aleksejeva trīs gadus ir strādājusi pasaulē pazīstamā datu vizualizācijas rīka Infogram komandā, rīkojot apmācības, vebinārus un radot izglītojošus rakstus par datu vizualizāciju.Šo gadu laikā gūtā pieredze Nikai 2016. gadā ļāva kļūt par starptautiskā datu pratības tīkla School of Data pārstāvi Eiropā. Vēlāk Nika radīja tīkla pārstāvniecību arī Latvijā. Organizācija “Datu skola” regulāri veic apmācības datu pratībā. Nika Aleksejeva ir arī Baltijas Mediju izcilības centra trenere un ir bijusi jauno žurnālistu biedrības Fejs Latvija valdes priekšsēdētāja.

Pieteikšanās dalībai: https://goo.gl/forms/prLyIIfqkUbEsIxr2