PAR MUMS

 Žurnāls un portāls “Izvēlies” ir radīts aktīviem un mērķtiecīgiem jauniešiem, kuri apzināti vēlas bruģēt savu nākotnes ceļu! Lasi žurnālu online, savā tuvākajā jauniešu centrā, skolā, vai arī raksti mums, lai saņemtu.

Komanda

Laura Elizabete Jansone

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolniece. Skolas avīzes sporta žurnāliste un literārā žurnāla redaktore, kā arī portāla Izvelies.eu redaktore. Delfi.lv modernās žurnālistikas skolas #Storygram un sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas absolvente. Kvēlākais mērķis kopš piektās klases ir kļūt par sporta žurnālisti.

Venta Stūris

Skolniece Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, kurai patīk dzīvot skrējienā, bet nepatīk skriet. Brīvajā laikā nodarbojas ar jogu un brīvprātīgi strādā dzīvnieku patversmē “Dzīvnieku Draugs”. Organizācijas ” Young Media Sharks” dalībniece un žurnāliste portālā izvelies.eu.

Anna Liene Brokāne

Ķīmijas studente. Gaujas Nacionālā parka Jauno Reindžeru vadītāja. Dara lietas, lai atstātu mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi un ļoti patīk uzklausīt cilvēku dzīves stāstus. Žurnāliste portālā Izvelies.eu

Toms Putniņš 

Skolēns Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā, kura intereses stiepjas, sākot ar mūsdienu aktualitātēm, tehnoloģiju jaunumiem, sportu un podcastiem, beidzot ar politiku, medijpratību un pētniecisko žurnālistiku. Organizācijas “Young Media Sharks” dalībnieks, kā arī žurnālists portālā Izvelies.eu. Radio fanāts.

Ilvita Liepiņa 

Rīgas Valsts.2ģimnāzijas skolniece. Aktīvi darbojas organizācijā YOUNG MEDIA SHARKS, žurnāliste portālam Izvelies.eu, darbojas Sarunu festivāla “Lampa” jauniešu komandā “Īssavienojums”. Paralēli tam, Ilvita aktīvi interesējas par vēsturi, dzeju un kultūru. Mīļākā vieta Rīgā – teātris. Iecienītākās grāmatu sērijas “Harijs Poters”.

Kā tapa “IZvēlies”? 

Mārtiņš Lindenbers un Vadims Juris 2014. gada nometne

“Young Media Sharks 2014” nometnē dalībniekiem bija iespēja piedalīties Gundegas Rozes meistarklasē, kuras laikā četriem jauniešiem – Līgai Vecstaudžai, Krišjānim Pleiko, Mārtiņam Lindenbergam un Vadimam Jurim – tapa ideja par jauniešiem radītu žurnālu. “Ideja radās, starp komandas biedriem veidojot prāta vētru. Katrs stāstījām, kas viņam šajā brīdī ir aktuāls. Tā, apmainoties ar viedokļiem un diskutējot, sapratām, ka mums visiem ir kopēja interese – vairāk uzzināt par nākotnes profesijām, darba iespējām, ceļošanu, veiksmes stāstiem un ne tikai. Idejai ļoti ticējām un sapratām, ka šāda apkopota informācija līdz šim nekur nav pieejama,” šīs unikālās platformas pirmsākumus komentē raidījuma “VeseLīga” vadītāja un “Young Media Sharks” nometnes absolvente Līga Vecstaudža. Jaunā sieviete, kura pašlaik arī turpina savu darbību mediju nozarē, pauž prieku par viņas komandas idejas attīstību nu jau vairāku gadu garumā: “Pēc kāda laiciņa arī pamanīju “IZvēlies” portālu, kur dažādi jaunieši aktīvi iesaistījās. Liels prieks, ka ideja attīstās. Mums nebūtu ienācis prātā, ka tas varētu pārvērsties taustāmā darbā. Milzīgs prieks, ka ne tikai mēs ticējām šai idejai, bet arī citiem tā likās noderīga.” 

Komentējot nosaukuma izvēli, Līga minēja, ka viņas komanda cerēja, ka viņu radītais saturs būs kā palīgs izvēlēties turpmāko dzīves ceļu. “Mērķis bija vienkāršs – lai jebkurš jaunietis žurnālā atrastu motivāciju, pieredzes stāstus un redzētu iespējas, kas ir pieejamas pēc skolas absolvēšanas. Mums katru dienu ir jāveic mazākas vai lielākas izvēles. Arī pabeidzot skolu, mēs izvēlamies – strādāt, studēt, ceļot vai darīt ko citu,” šīs platformas mērķi definē Līga.

““YMS” nometne man ir devusi vērtīgu pieredzi, un tas man bija tāds kā atspēriens dzīvē – turpināt attīstīt savus talantus un ticēt sev. Zināšanas un pieredze, ko ieguvu nometnē, noder raidījuma “VeseLīga” veidošanā. Pieredze, jauni cilvēki un iespēja mācīties no ekspertiem ir vien daži no ieguvumiem, ko varu nosaukt pēc darba ar šo projektu, un pieņemu, ka arī daudzi no tagadējiem IZvēlies žurnālistiem domā līdzīgi. Tiešām prieks skatīties, kā ideja ir izaugusi un kā tā dod jauniešiem iespēju attīstīt savus talantus,” par IZvēlies portālu un žurnālu atzinīgi izsakās viena no idejas autorēm.

Galvenā producente: Ilona Bičevska
Galvenā māksliniece: Gundega Ozoliņa
Literārā redaktore: Vija Stepiņa
Radošā konsultante: Gundega Roze

Esi jauns žurnālists, vai ir ideja rakstam? Priecāsimies dzirdēt! 

 info@avantis.lv

 

LASI ŽURNĀLU ONLINE

Arhīvs