Kopā mācamies ķert labākos kadrus !

“Viena komanda” darbnīca bija Foto darbnīca, kura norisinājās 2018.gada 2.augustā, tās vadījs bija filmas “Pazust Latgalē” producents un pieredzējis fotogrāfs – Kaspars Alksnis. Šajā darbnīcā jaunieši, tāpat arī senioriem apguva fotogrāfēšanas pamatus un izprasta visus nepiečiešamos elementus, lai iemācītos pareizi un kvalitatīvi uzņemt foto. 

Nodarbības pirmajā daļā vadītājs pasniedza teorētiskos pamatus un dalījās savā pieredzē un dažādos fotogrāfēšanas knifos, vēlāk tai sekoja pusdienu pauze, un otrajā daļā visi dalībnieki, sadalīti jauktās komandās, kur katram tika nodrošināta tehnika, devās Vecrīgas ielās pildīt praktiskos uzdevumus, kurus iepriekš uzdeva vadītājs, proti, fotogrāfēja no dažādiem lenķiem, mainot fokusus, uzņēma bildes kustībā, kā arī tuvplānus uc. Vēlāk, atgriežoties atpakaļ telpās, visi kopīgi apskatīja paveikto darbu un uzklausīja fotogrāfa komentārus un ieteikumus. 

Senioriem šī darbnīca likās ļoti noderīga, jo lielākoties iepriekšējā pieredzē strādājuši ar digitālajām kamerām, ar kurām darbs ir pavisam citādāks. Jaunās zināšanas noteikti tos iedvesmoja vairāk fotogrāfēt un pat taisīt foto albumus, lai būtu, ko parādīt mazbērniem. Lai gan jaunieši lielākoties nav izpalikuši bez fotogrāfēšanas iemaņām, šī nodarbība arī likās zināšanām bagāta, jo fotogrāfs spēja atbildēt uz visiem tiem interesējošiem jautājumiem, lai savas iemaņas spētu uzlabot un papildināt.

Projekts ”Viena komanda” tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.