Nemeklē iedvesmu, raksti! – radošās rakstīšanas darbnīca ar Gundegu Rozi

Patveroties no lietus, 23. jūlijā radoši rakstītāji un literatūras entuziasti pulcējās jau trešajā “Young Media House Vasaras skolas” meistarklasē “Radošā rakstīšana”. Arī šogad “Young Media House Vasaras skolas” nodarbības tiek realizētas ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālo atbalstu.

Raksta: Laura Elizabete Jansone

Patīkamā atmosfērā grāmatu autore un žurnāliste ar 20 gadu stāžu Gundega Roze izklāstīja sanākušajiem savu pieredzi gan kā žurnālistei, gan kā redaktorei, gan kā rakstniecei. Žurnāla “SANTA” galvenā redaktore pauda, ka savu ceļu žurnālistikā ir sākusi ar rakstiem vietējā avīzē un norādīja, ka viņas kaislība vienmēr ir tikusi atpazīta, kas nereti ir ļāvis viegli iegūt redaktores amatu kādā izdevumā. Pašlaik gan Gundegai lielu daļu ikdienas aizņem ģimenes dzīve, kas ir iemācījusi nemeklēt attaisnojumus rakstu rakstīšanai līdz reizei, kad radīsies iedvesma, bet rakstīt, iekļaujoties tajos nedaudzajos brīžos, kad tam ir laika.

Nodarbības praktiskajai daļa žurnāliste bija sagatavojusi radošo domāšanu attīstošu uzdevumu. Katram dalībniekam uz lapas autore uzrakstīja vienu atšķirīgu teikumu, kura doma bija jāturpina dalībniekam. Diskusijā pēc uzdevuma un pēc vairāku tikko radusos stāstu lasījuma, tika atzīts, ka cilvēku prātu varenība un dažādība ir neizskaidrojama, jo katram teikumam varēja saskatīt vairākas attīstības gaitas. Šī uzdevuma efektivitāti atzinīgi novērtēja arī viens no pasākuma dalībniekiem Lukass: “Nodarbības laikā atklāju savu iepriekš neizzināto radošo personības pusi. ”

Pasākuma noslēgumā vairākas radošas personības uzstājās brīvajā mikrofonā, kur prezentēja sevis radītos darbus. Izskanēja dzejas rindas, kas tika papildinātas ar iespaidīgu horeogrāfiju, savukārt cits autors izvēlējās savas dzejas rindas akcentēt ar izteiksmīgām kustībām, pielietojot apgūto aktiermeistarību. Pārsteidzošo performanču turpinājumā savus gara darbus prezentēja vēl divi prozas autori. Zīmīgi, ka abi autori dalījās ar rakstiem, kas bija tapuši Gundegas Rozes meistarklases laikā.

Young Media House komanda ir parūpējusies par vēl divām aizraujošām nodarbībām, lai Tev izdotos izbaudīt pēdējo vasaras mēnesi gūstot jaunas zināšanas, pieredzi un draugus. 6.jūlijā vari apmeklēt foto un video meistarklasi, bet vasaras noslēgumā 27.augustā aktīvi orientēsimies Rīgas ielās un vakara noslēgumā baudīsim iedvesmojošu lekciju. Gaidīsim!