Kas ir Photocrowd?

Raksta: Paula Sonita Deruma

Vai tevi interesē fotografēšana? Vēlies redzēt profesionālu fotogrāfu fotogrāfijas, kā arī piedalīties konkursos? Ja jā, tad šī interneta lapa ir domāta tieši tev.

Pēc bezmaksas piereģistrēšanās www.photocrowd.com ikviens var iesniegt savas fotogrāfijas dažādas tematikas, piemēram, “Apļi”, “Saulrieti”, “Makro”, “Pavasara krāsas”, “Augļi un dārzeņi” konkursos. Photocrowd vienlaicīgi vienmēr notiek vairāki desmiti atšķirīgas tematikas konkursu, tādēļ ir lielas izvēles iespējas, kuros konkursos piedalīties. Ikviens var atrast sev tuvāko, interesantāko, piemērotāko tēmu. Kaut arī konkursu temati izskatās diezgan vienkārši, jācenšas iesniegt radošas, kvalitatīvas, mākslinieciskas fotogrāfijas, jo konkurence ir liela – katrā konkursā piedalās aptuveni 1000 cilvēku, no kuriem daudzi ir profesionāli fotogrāfi. Tomēr, ja izdosies uzvarēt, gandarījums un lepnums par paveikto būs daudzreiz lielāks, nekā, ja konkursā būtu piedalījušies tikai 10 cilvēki, no kuriem visi ir zemākā līmenī par tevi. Tādēļ ir vērts pamēģināt un nepadoties pie pirmās neveiksmes.

Lielākajā daļā konkursu žūrija ir profesionāli fotogrāfi, tādēļ iesniegtie darbi tiek vērtēti stingri. Tomēr pēc katra konkursa fotogrāfiju iesniegšanas termiņa beigām šajā mājaslapā tiek izveidotas galerijas, kurās ikviens var apskatīties visas konkursā iesniegtās bildes un balsot par sev tīkamajām. Iesaku ikkatram šo iespēju izmantot, jo, skatoties profesionāļu darbus, iespējams gūt iedvesmu saviem darbiem, kā arī saprast, kāds fotografēšanas stils tev interesē visvairāk.

Pēc fotogrāfiju iesniegšanas no žūrijas iespējams saņemt atsauksmes par saviem darbiem. Atsauksmēs iekļautais vērtējums noteikti ļaus tev attīstīt un pilnveidot savas prasmes, kā arī saprast, kas tev padodas, bet pie kā turpmāk jāpiestrādā vairāk.

Par katru konkursā iesniegto fotogrāfiju iespējams arī pelnīt reitinga punktus un tādējādi ieraudzīt sevi šīs mājaslapas aktīvāko fotogrāfu topā. Iespējams, tieši šie reitinga punkti būs tie, kas tevi mudinās nepadoties un neļauties slinkumam.

Īpašas privilēģijas un lielāka iespēja uzvarēt kādā konkursā un savā īpašumā iegūt balvas ir pirmajā mēnesī pēc reģistrācijas Photocrowd mājaslapā. Jaunajiem lietotājiem tiek piedāvāti citi konkursi, kuros piedalās tikai tie, kas reģistrējušies pavisam nesen, līdz ar to šajos konkursos ne tikai piedalās daudz mazāk dalībnieku, bet arī tiek iesniegtas nedaudz zemākas kvalitātes fotogrāfijas. Kad pirmais mēnesis ir pagājis, vienalga, cik iesācēju konkursos būsi piedalījies, automātiski tiksi ieskaitīts pieredzējušo fotogrāfu grupā.

Redzēji, šai mājas lapai ir diezgan daudz plusu, kā arī nekas sarežģīts un laikietilpīgs nav jādara, taču ir iespēja pilnveidot savas fotografēšanas prasmes. Piereģistrējies www.photocrowd.com, atrodi sev tīkamāko konkursu, dodies ārā fotografēt, balso par citu fotogrāfu darbiem, iedvesmojies no viņu fotogrāfijām un varbūt reiz iegūsi kādu godalgotu vietu pasaules līmeņa konkursā. Lai veicas!