Young Media House vasaras skola: foto un video darbnīca

21. augusta pievakarē notika ceturtā ‘’Young Media House vasaras skola’’ nodarbība, kuras laikā jaunieši no trim foto un video meistariem – Artūra Valdmaņa, Emīla Smiļģa un Ritvara Stankeviča – apguva video scenārija veidošanas, filmēšanas un montāžas pamatprasmes, kā arī caur praktiskiem uzdevumiem guva iemaņas fotogrāfijā.

Raksta Venta Ilva Stūris

Darbnīca sākās ar Artūra Valdmaņa padomiem, kā iegūt klientus un ar tiem ilgtermiņā strādāt un izglītošanu par dažādiem mūzikas video veidiem, kuriem sekoja praktiskais uzdevums. Praktiskā uzdevuma laikā dalībnieki tika sadalīti komandās, un visiem tika atskaņota viena un tā pati dziesma, kurai bija jāizdomā scenārijs mūzikas video. Visām komandām bija vīzijas savā ziņā līdzīgiem, taču tomēr atšķirīgiem mūzikas video. Pēc tam, kad visas komandas bija noprezentējušas savas idejas, visiem tika parādīts mūzikas video, kas tika uzņemts.

Vēlāk sekoja Emīla Smiļģa ieteikumi iesācējiem montāžā. Svarīgākais, ko iesācējiem ņemt vērā montāžā, izrādās, ir saistīts ar to, cik organizēti ir tavi faili! Montētājam jāspēj ļoti labi orientēties savā materiālā un jāsakārto savi faili pa datumiem, lai nodrošinātu to, ka neviens fails netiek pazaudēts vai aizmirsts failu jūrā.

Vakara pēdējā daļā Ritvars Stankevičs pastāstīja par dažādiem tehniskajiem parametriem fotografējot un sniedza vēl vienu praktisko uzdevumu. Tā kā pasākums notika fantastiskajā ‘’Gandrs’’ āra teritorijā, jauniešiem bija daudz iespēju izpausties. Pasākuma noslēdzošajā daļā sanācām atpakaļ iekšā, lai aplūkotu visu paveikto.

No 2. jūlija līdz 27. augustam norisinājās ‘’Young Media House vasaras skola’’, kuras laikā, ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālo atbalstu, tika realizētas piecas nodarbības jauniešiem. Vasaras skolas laikā jauniešiem bija iespējas piedalīties fiziskās veselības un uztura, improvizācijas, radošās rakstīšanas, foto un video meistarklasēs, noslēdzot ciklu ar orientēšanās aktivitāti un diskusiju ‘’Ko jaunietis var?’’.

Ja skumsti, ka palaidi kaut ko garām – neuztraucies! Noteikti nāks citi pasākumi un iespējas, kur varēsi iesaistīties! Turam spuru!