Кашерс

10 soļi pretī panākumiem – KAŠERS

Brīvmākslinieks un TV personība Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers nebaidās dzīvē izmantot katru iespēju, lai īstenotu kādu no saviem trakajiem un košajiem sapņiem. Viņš ir pārliecinājies, ka panākumi vispirms pamostas sirdī, kad uzdrošinamies tiem noticēt. Kas ir viņa veiksmes likumi?

10 veiksmes likumi

Uzticies sev

Dzīvē viss jāsāk ar sevi! Sevis iemīlēšana, sevis pieņemšana un saprašana – tas ir pamats visam tālākajam, tāpēc jāatklāj uzticēšanās sev. Un vēl ir ļoti būtiski noticēt saviem spēkiem. Ja neticēsi sev, kāpēc lai citi to darītu? Ja spējam uzticēties sev, tad arī izšķirīgās situācijās spējam pieņemt vispareizāko lēmumu.


2. Plāno laiku

Ir ļoti svarīgi atrast dzīvē līdzsvaru, tāpēc jāmācās plānot laiku, lai ne tikai varētu īstenot savus sapņus, bet arī spētu vienkārši priecāties par dzīvi. Atceries, ka visu tāpat nepaspēsi, tāpēc ir būtiski izvirzīt prioritātes. Bet, kad strādā, tad tiešām strādā, kad mācies, tad velti laiku tikai mācībām, bet, kad aptūties, tad centies atslēgt galvu no pienākumiem. Visam savs laiks.

3. Esi pozitīvs

Ja sastopies ar neveiksmi, tas nenozīmē, ka tev jāapstājas un jāmet savi sapņi pie malas. Grūtības ir domātas, lai tās pārvarētu, un – lai kas stātos ceļā, skaties uz to kā uz lielisku pieredzi. Jebkādā situācijā saglabā sevī pozitīvismu, jo entuziasms un optimisms ir labākā degviela ceļā uz panākumiem.

4. Vizualizē savus sapņus

Kā jau katrā darbā, lai sasniegtu kādu mērķi, tas vispirms ir jāvizualizē. Vai vari to iztēloties? Kā tas izskatās? Lai precīzāk vizualizētu savu ieceri, izveido kolāžu, kas ļoti precīzi atspoguļo vēlamo rezultātu, un novieto to redzamā vietā – pie ledusskapja, durvīm vai guļamistabā pie sienas. Ja katru dienu redzēsi savu mērķi, tu aizvien vairāk sāksi tam noticēt un drīz vien varēsi tam pietuvoties arī reālajā dzīvē. Šis princips patiešām darbojas. Pārbaudīts!

5. Iegūsti noderīgus kontaktus

Kontakti mūsdienās ir ļoti svarīgi. Tāpēc nebaidies iesaistīties dažādos pasākumos un izmantot ikvienu iespēju, lai iepazītos ar cilvēkiem. Vārds pa vārdam, un noteikti izrādīsies, ka tevi ar kādu saista kopīgi plāni vai idejas, un šādas draudzības rezultātā nākotnē var dzimt skaisti darbi.

6. Neklausies negatīvajos viedokļos.

Cilvēkiem piemīt tendence savu viedokli uzspiest citiem, pierādot savu patiesību. Bet pasaule nav melnbalta. Tāpēc katram pašam ir ļoti uzmanīgi jāspēj atšķirt, – kuri viedokļi palīdz izaugsmei, bet kas ir tikai neapdomīgi izteikti spriedumi. Vienā gadījumā kritika var palīdzēt augt, bet citā – tikai sabojāt garastāvokli.

7. Vairo labo 

Labais vairo labo cilvēkos un pasaulē. Darot labu citiem, mēs spējam apkārtējos radīt pozitīvas emocijas un iedvesmot arī pārējos darīt tāpat. Labais nemaksā neko, tas ir par brīvu, tāpēc sniegsim to tiem, kam tas ir ļoti vajadzīgs. Atceries, ka labais arī pašiem nāk atpakaļ.

8. Meklē iedvesmu
Iedvesmojošus cilvēkus varam satikt gandrīz katru dienu, ja vien spējam atrauties no savas ikdienas un palūkoties apkārt. Meklē iedvesmu cilvēkos, kas spēj dzīvē saredzēt gaišo un pozitīvo, un veido savu pasauli tik pat lielisku, lai arī citi varētu iedvesmoties no tevis.

9. Vairāk klausies

Runājot mēs atkārtojam tikai to, ko zinām, bet klausoties mēs iemācāmies vairāk. Tāpēc jau ir teiciens “runāšana –  sudrabs, klausīšanās – zelts.”

10. Izmanto katru dienu
Gadā ir 365 dienas, kuras varam izmantot, lai būtu laimīgi. Pat viena gada laikā mēs spējam paveikt brīnumus, ja vien katru dienu atrodam laiku tam, kas mums patiešām ir svarīgs. Tāpēc es ievēroju principu, ka ir ļoti būtiski katru rītu sev dot konkrētus uzdevumus, lai diena nebūtu veltīgi nodzīvota.