#europeanfilmchallenge otrās sezonas balvā brauciens uz Kannu filmu festivālu

Sākusies Eiropas kino skatītāju konkursa #europeanfilmchallenge otrā sezona, kurā dalībniekiem ir iespēja laimēt pilnībā apmaksātu ceļojumu uz 70. Kannu filmu festivālu. Lai piedalītos, dalībniekiem līdz 11. aprīlim jānoskatās 10 Eiropas filmas.

janvārī sācies Eiropas kino skatītāju konkursa jeb #europeanfilmchallenge jaunais posms. #europeanfilmchallenge notiek vienlaikus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā un aicina kino cienītājus pievērst īpašu uzmanību Eiropas kino. Konkursa balvās iespējams laimēt apmaksātus ceļojumus uz lielākajiem kino notikumiem Eiropā. Šajā sezonā tas ir prestižais Kannu filmu festivāls, kas norisināsies jau 70. gadu.
Lai piedalītos konkursā par braucienu uz Kannām, dalībniekiem līdz konkursa beigām  jānoskatās 10 Eiropas filmas un jāreģistrē tās konkursa platformā www.europeanfilmchallenge.lv. Katrai filmai jāpievieno arī fotogrāfija, kas parāda filmas legālu noskatīšanos. Tajā var būt attēlota kinoteātra biļete, televizora vai datora ekrāns vai pats dalībnieks kinoteātrī – šajā jomā var izpausties radoši.

Konkursa punktu sistēma ir īpaši labvēlīga, lai iepazītu Eiropas kino dažādību. Papildpunkti tiek piešķirti par filmām no valstīm ar mazāk pazīstamām kino industrijām, tai skaitā no Latvijas un citām Baltijas valstīm. Tāpat papildpunktus var saņemt par katru dokumentālo filmu un katru izmantoto platformu – citu kinoteātri, TV kanālu, tiešsaistes platformu, festivālu u.c.

Konkursa iniciatīvas autore Greta Akcijonaite no “Kino Pasaka” Lietuvā atzinīgi vērtē iepriekšējo konkursa sezonu: “#europeanfilmchallenge pirmajā posmā patīkami pārsteidza dalībnieku lielā aktivitāte, meklējot un arī atrodot tik dažādas filmu tiešsaistes platformas. Es domāju, ka šis konkurss ne tikai vairo interesi par retu Eiropas kino un dažādajiem veidiem, kā tas pieejams, bet arī palīdz samazināt pirātisma līmeni Baltijas valstīs, kas šeit ir vērienīga problēma.”

Latvijā konkursu koordinē kinoteātris “Kino Bize”. Atzīmējot jaunās #europeanfilmchallenge sezonas sākumu, 18. janvārī “Kino Bize” notiks īpašs nīderlandiešu režisora Dāna Veldheizena dokumentālās filmas “Rīsu zemes bērni un banānu pankūkas” seanss. Pirms filmas skatītāji varēs baudīt glāzi vīna un uzzināt vairāk par konkursa noteikumiem, kā arī labākajām punktu iegūšanas stratēģijām. Kinoteātra durvis atvērtas no plkst. 17.00, filmas sākums paredzēts plkst. 18.00.

 

#europeanfilmchallenge konkursu atbalsta programma “Radošā Eiropa MEDIA”.