idejas

Piedalies IZRĀVIENĀ

Ir izsludināta  pieteikšanās jauniešu izaugsmes un uzņēmējdarbības attīstīšanas programmai „IZRĀVIENS”, kurā vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi sacentīsies par iespēju iegūt 500 EUR savas biznesa idejas realizēšanai dzīvē, kā arī iespēju iegūt vērtīgas balvas no atbalstītājiem.  

Jauniešu komandas sacentīsies 3 posmos. Programmā tiks uzņemtas 10 labākās jauniešu komandas- jaunieši -, kuri ir 15-19 gadu vecumā  ir izveidojuši komandu 2-4 dalībnieku sastāvā, kā arī līdz 22.martam aizpildījuši pieteikuma anketu  https://goo.gl/slUErl.

Nonākot  programmā “IZRĀVIENS”, 30.martā LIAA Ogres Biznesa Inkubatorā jauniešu komandas strādās ar  Rīgas Ekonomikas augstskolas sagatvotajiem uzdevumiem, kā arī konsultēsies ar mentoriem – veiksmīgiem uzņēmējiem – un uzklausīs uzņēmīgu jauniešu iedvesmas stāstus. Otrajā posmā no  5. līdz 7.aprīlim  komandas dosies attīstīt savu ideju starptautiskās apmācībās Somijā, kur būs iespēja mācīties pareizi formulēt ideju, izvērtēt tās konkurētspēju, kā arī konsultēties ar mentoriem no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Savukārt finālā – 18.aprīlī –  Rīgas Ekonomikas augstskolā katra komanda prezentēs savu biznesa ideju  žūrijai, kā arī  iedvesmosies no Latvijā veiksmīgu un plaši atpazīstamu uzņēmēju pieredzes stāstiem.

Programmas organizatore, Junior Achievemnt Latvija Līderu programmas dalībniece Alīna Anete Birnika atzīst: „Programma  ir fantastiska iespēja jauniešiem, kas interesējas par uzņēmējdarbību  arī tad, ja nav iepriekšējas pieredzes un attiecīgo zināšanu.  „Izrāviena” pievienotā vērtība ir, ka komandas iegūst pieredzi visas programmas laikā –  izmēģina savus spēkus uzņēmējdarbībā, gūst kontaktus uzņēmēju vidū, vērtīgas balvas no atbalstītājiem un iespēju doties uz starptautiskām apmācībām Somijā, kā arī rod iespēju iegūt kapitālu savas idejas realizācijai dzīvē. Arī mana biznesa ideja – SMU Rainy Art, kas pagājušogad pārstāvēja Latviju Eiropas finālā Šveicē,  savulaik kopā ar manu kolēģi Zandu Plaudi tika attīstīta tieši jauniešu biznesa ideju konkursa ietvaros, tāpēc iesaku jauniešiem izrauties: izmantot iespēju un īstenot ideju! ”

Jauniešu izaugsmes un uzņēmējdarbības attīstīšanas programma „IZRĀVIENS” tiek organizēta sadarbībā ar Ogres novada uzņēmēju biedrību, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Ogres novada pašvaldību, Altum, Lielvārdes, Ropažu novada uzņēmēju biedrību, izdevniecību „Mansards”, izdevniecību „IR”, portālu “uzdevumi.lv”, „mykoob.lv”, LIAA Ogres Biznesa Inkubatoru,SIA „Fazer”,SIA „Top Food”, SIA „Karameļu darbnīcu”, „Chaula TV”, „Dienas medijiem”, Dailes teātri, Jauno Rīgas teātri, Coca Cola HBC Latvija, „Līderu skolu”, „Andra Marta photography”, Jauniešu pašizaugsmes, kompetenču un sociālās uzņēmējdarbības centru „O ISTABA”.