Kā radīt ideju ar pievienoto vērtību?

WANDER kopš pagājušā gada rudens rada ar roku zīmētus dizainus kokvilnas somu apdrukām, tomēr lielākā komandas kaislība ir ar savu darbu iedrošināt citus jauniešus uzdrīkstēties īstenot savus sapņus. Komandas pamats ir trīs radošas sievietes – Marija Rācene, Ketija Ringa-Karahona un Marta Folkmane –, kuras savu lolojumu no vīzijas līdz gatavam iznākumam īstenojušas, balstoties uz entuziasmu un draugu atbalstu.

MARIJA:marija

WANDER galvenais vēstījums ir par to, ka dzīvē mēs paši varam mīt jaunas takas, varbūt dažkārt apmaldoties, bet vienmēr virzoties uz priekšu. Viss sākās ar izjūtu, ka gribas realizēt kaut ko savu, gan ietverot komandas vērtības, gan radot pozitīvu efektu sabiedrībā. Katram, protams, ir cita recepte gandarījuma saņemšanai, bet ticu, ka darbam noteikti ir jāsniedz gandarījums. Lielu interesi un rūpi par sociālām lietām man noteikti ir iemācījusi mana darba vieta Avantis, kur koordinēju projektu Young Media Sharks. Tur arī iepazinu Martu un Ketiju. Šis projekts ir vieta, kur mērķtiecīgi, medijos ieinteresēti jaunieši var attīstīt savas prasmes un saprot, ka viņi nav vieni – laikam jau tas, ka atrodi domubiedrus, jau ir liels solis, lai ideja šķistu daudz reālāka nekā pirms tam.

Protams, rosīšanās ir daudz, lai arī esam pašā sākumā, turklāt papildu tam meitenēm vēl ir mācības, citi projekti, man – pēdējais gads universitātē un pamatdarbs.

WANDER darbības laikā, kurā ikdienā sazināmies ar daudziem jauniepazītiem jauniešiem, esam ieraudzījušas, cik daudz ir ļoti pozitīvu un atvērtu cilvēku, viņi ir ļoti priecīgi par saņemto somu, pasakās un dalās ar to sociālajos tīklos. Pavisam nevar just to rezervētību, ko mēdz piedēvēt latviešiem. Varbūt jaunie ir pavisam citādi? Katrā ziņā gūtā mācība ir tā, ka ikviena pieredze – pozitīva vai negatīva – dzīvē aizved pie īstajiem cilvēkiem un situācijām. Tikai tam ne pārāk pozitīvajam nevajag ļaut kļūt par šķērsli.

KETIJA:ketijaFV

Svarīgākā, mūsuprāt, ir nevis pati taustāmā – materiālā – lieta, bet gan mazā pozitīvā sajūtiņa jeb aura, ko sūtām kopā ar to. Katrā mūsu produktā ir «ierakstīta» ziņa, ko tas nes. Savukārt sociālo tīklu platformas ir vieta, kur atgādinām par vērtībām, kuras mums ir tik nozīmīgas, bet šad tad piemirstas ikvienam.

Esam ieinteresētas nevis sausi radīt «stilīgas, trendīgas, tādas kā daudziem citiem» somas, bet iedrošināt citus jaunus, brīnišķīgus cilvēkus klejot labā nozīmē un meklēt skaistāko veidu, kā pašrealizēties! Pasaule ir pilna vienreizīgu iespēju, kuras bieži paslīd garām, jo noslinkojam vai baidāmies būt skaļāki un drošāki nekā parasti. Nav ko gaidīt, ir jāīsteno savi sapņi! Viss ir katra paša rokās (vispār – galvā, jo tieši tur viss sākas)! Un kad vēl, ja ne tagad? Ir jāmeklē savas stiprās puses un lietas, kurās rodi laimes izjūtu. Un pie tā arī jāturas un jākļūst tikai labākiem un labākiem.

Paskat – WANDER taču nav kaut kas neticams vai ārkārtīgi brīnumains, viss, kas vajadzīgs, ir tikai apņemšanās, un galvenais ir darīt ar mīlestību un rūpīgu attieksmi visu, pie kā pieķeries. Mūsu novembrim veltītais kokvilnas maisiņš ar dizainu Tagad Tava kārta šo ideju arī sevī ietver – ir laiks rīkoties, nevis gaidīt, kad viss notiks pats no sevis!

MARTA:MartaFV

Saņemt vēstuli ar uzaicinājumu iesaistīties – kas tieši var būt labāks? Es teicu: «Jā, LOL, protams, kas man jādara?» Tas viss sākās tieši tik vienkārši! Galvenā ideja – iedvesmot jauniešus uz lielām lietām, nebaidīties, bet lēkt no visaugstākā kalna, un, protams, visiem arī to pierādīt caur saviem darbiem. Ziniet, pati labākā sajūta ir redzēt cilvēkus smaidām un priecājamies. Nekas nevar būt tik iepriecinoši kā kāds, kas ir gatavs nēsāt tavu darbu sev līdzi ikdienā.

Es gan daudz nevaru prātuļot par visādu mārketingu un tamlīdzīgām lietām, bet tas, ko es jums varu pateikt, – ņemiet visu, ko vien dzīve jums piedāvā, galvenais, pašu labāko – sākot ar jauniem draugiem un beidzot ar vistrakākajiem izaicinājumiem. Daudzi sūdzas, ka viņiem jau tās iespējas netiek dotas, varētu jau visu darīt, bet viņiem nekas netiek piedāvāts, viņiem tā dzīve ir neinteresanta. STOP, draugi, tā tās lietas nenotiek! Neviens matemātikas uzdevums neatrisināsies pats, neviena ideja nepieklauvēs pie durvīm un nepiedāvās jums bezmaksas banānus. Vienīgais uzdevums ir ļoti gribēt un maksimāli censties katru lietu, pat vismazāko, darīt ar maksimālu atdevi un lielāko prieku – tikai tad jūsu darbam būs jēga, tas iedvesmos pārējos, tas atstās brīnišķīgas lietas aiz sevis. Galvenais – esiet priecīgi un neļaujiet pesimistiem, tiem, kuri netic, un visiem citiem, kurus pašus vajag iedrošināt lietām, ietekmēt jūs un sagraut jūsu sapņus. GALVENAIS – GRIBIET UN TICIET!

wanderiesaka

IENĀC WANDERCREATE.COM, RAKSTI «ES LASU IZVĒLIES» UN SAŅEM 15% ATLAIDI JEBKURAI TOTE SOMAI!

Soctīklos

FB: /wanderlatvia

Instagram: @yourwander

e-pasts: hello@wandercreate.com