Luijs Tomlinsons – “Faith in the future” albuma koncerts Rīgā

Autors Vivita Budze, foto Emīls Smiļģis

7. septembrī piepildījās gandrīz vai katra jaunieša mazais sapnītis. Šajā dienā “Arēna Rīga”, prezentējot savu jauno albumu, uzstājās Luijs Tomlinsons (Louis Tomlinson). Pasaule viņu iepazina kā puišu grupas “One direction” dziedātāju. Pēc grupas izjukšanas Luiss attīstīja savu solo karjeru. Šajā koncertā viņš prezentēja savu jauno albumu “Faith in the future”. 

Ar jauno albumu viņš pasaulei paziņoja par savu atgriešanos, jo iepriekšējais albums bija izdots vien 2020. gadā, kad pasauli bija pārņēmusi kovidpandēmija. Jaunā albuma dziesmas ir dažādu stilu, bet stāsta vienu un to pašu domu – nepadoties un celties pēc katra kritiena. Tās ir 16 dziesmas, kuras noteikti ir vērts noklausīties. 

Koncerts bija iespaidīgs un ļoti ilgi gaidīts. Pašu Luiju iesildīja Andrew Cushin un grupa The Lathums. Šos izpildītājus ir vērts arī pameklēt Youtube. Iesildītāji aizrāva un sagatavoja publiku par visiem simts procentiem. Viņi vairākkārt pateicās Luijam par šo iespēju. Arēna nebija pārpildīta, taču tik un tā klusuma brīžos publika dziedāja paša Luija vai “One direction” dziesmas, kas akustikas dēļ radīja pārpildītas arēnas iespaidu. 

Kāpēc var apgalvot, ka tika piepildīts teju katra jaunieša sapnis? Publikā nebija tikai padsmitgadīgi bērni, bija arī pieauguši cilvēki, kuri dziedāja līdzi tāpat kā pusaudži. 

Pirms Luijs kāpa uz skatuves, tika lūgts pakāpties atpakaļ, un saņēmām informāciju, ka pie apsardzes varot dabūt ūdeni. Luijs koncertu atklāja ar pirotehnikas šovu, ko nofilmēja visa publika. Koncertam turpinoties, arvien vairāk klausītāju nolika malā savu viedtālruni un baudīja mūziku. 

Manā vērtējumā, koncerts noteikti bija tā vērts. Lai gan ikdienā neklausos Luija dziesmas, pēc koncerta esmu pievienojusi viņu maniem visvairāk klausītajiem izpildītājiem “Spotify” lietotnē. Pats koncerts neizpalika arī bez “One Direction” dziesmām. Tieši šīm dziesmām skanot un publikai pārkliedzot pašu Luiju, man bija sajūta, ka es atgriežos pamatskolas vecumā un pirmo reizi būtu “One Direction” koncertā. Liels paldies Luijam par šo albumu un par koncertu Rīgā!