Kas ir pasaules slavenākie blogeri?

Pasaules ietekmīgākie blogeri raksta grāmatas, pozē žurnālu vākiem un mēnesī pelna prāvas naudas summas.

Sets Godins

Populārais un ietekmīgais biznesa blogeris no ASV, mārketinga guru un mūsdienu tehnoloģiju aprakstītājs, galvenokārt pazīstams kā dižpārdokļu autors. Arī Latvijā iznākušas vairākas viņa grāmatas, piemēram, Veiksmes stratēģija: Kā neatlaidīgi tiekties uz savu mērķi un Violetā govs: kā veicināt sava zīmola, produktu un pakalpojumu atpazīstamību. Viņa blogu sethgodin.typepad.com dēvē par vienu no pasaulē lasītākajiem, bet grāmatu Violetā govs 2009. gadā atzina par vienu no 100 visu laiku izcilākajām biznesa grāmatām. Izrādās, mārketinga pasaulē līdz šim nebija neviena, kas pamatoti un atraktīvi prata paskaidrot, kas ir tādām kompānijām kā Starbucks vai Apple, bet nav citām.

 

Pols Steins

Viņš ir britu politiskajā pasaulē ietekmīgs blogeris, kurš raksta ar Guido Fawkes pseidonīmu. Pola blogs order-order.com ir noformēts visnotaļ kičīgā stilā un tiek dēvēts par sprādzienbīstamu diskusiju vietni par dažādām ar britu parlamentu saistītām lietām – politiku, baumām un konspirācijas teorijām. 1967. gadā dzimušā blogera veikumu itin bieži ietekmīgi britu laikraksti dēvē par vienu vadošajiem politiskajiem blogiem, kas tika aizsākts 2004. gadā. Savulaik viņš strādājis gan kā sabiedrisko attiecību speciālists, gan brokeris, bet vēlāk nodibinājis savu digitālo reklāmas aģentūru.

Braiens Loebigs

Biznesa treneris no ASV austrumu krasta TheInkBlog.net blogā sniedz padomus maziem uzņēmumiem un individuāliem komersantiem par dažādiem biznesa rīkiem un jaunākajām tehnoloģijām, kas varētu atvieglot uzņēmēju sūro ikdienu. Braienam ir vairāk nekā 15 gadu pieredze darbā, kas saistīts ar kvalitātes uzlabošanu, personāla vadību un konsultēšanu. Viņa blogā īpašu popularitāti izpelnījusies nodaļa How to, kurā viņš apraksta dažādus noderīgus padomus saistītus ar biznesa vadīšanu interneta vidē, kas šodien kļūst ārkārtīgi populāra. Nav jau nevienam jāsaka – ja jūsu nav internetā, jūsu nav vispār.

Edisons Tens

Ja meklējat atsauksmes par jaunāko iPhone modeli Apple AirPods austiņām vai citiem gadžetiem, bez kuriem jūsu dzīve nebūtu iedomājama, tad amerikāņu puiša blogs slashgear.com ir tieši tas, ko meklējat. Edisona blogs ir kļuvis tik populārs pasaulē, ka viņš mēnesī no klikšķiem (internetā izplatīts reklāmas modelis, kurā reklāmas devējs izvieto lapās reklāmas un maksā to īpašniekiem par to, ka lapas apmeklētājs uzklikšķinājis uz banera vai saites) pelna līdz 80 000 ASV dolāru. Turklāt blogs SlashGear atzīts par vienu no labākajiem, kas radīts uz platformas WordPress bāzes.

Kjāra Feraņi

Blogere Kjāra Feraņi no The Blonde Salad ir 28 gadus veca Losandželosā dzīvojoša itāļu izcelsmes sieviete, kurai populārajā Instagram vietnē seko 5,6 miljoni ziņkārīgo, bet 1,2 miljoni komentē viņas radošo darbību Facebook. Viņas veidotā apavu līnija izpelnījusies uzmanību vismaz pie 300 izplatītājiem, ļaujot pērn nopelnīt ap 10 miljoniem ASV dolāru. Šogad viņa atvērusi savu veikalu Milānā un e-veikalu theblondesalad.com. Viņa ir arī globālā zīmola Pantene vēstniece un Amazon Fashion seja Eiropā. Vēl viņas daiļo seju skatījuši lasītāji uz 25 dažādu žurnālu vākiem, arī Vogue España. Savu interesi par modi un fotogrāfiju Kjāra mantojusi no mātes, un jau tīņa gados viņai izdevās kļūt populārai dažādās online komūnās, kurās viņa dāsni šēroja ar draugiem uzņemtos foto. 2009. gadā, kad blogi vēl nebija tik populāri, viņa kļuva neticami populāra, izveidojot blogu ar nosaukumu theBlondeSalad.com. Žurnāls Forbes viņu jau atzinis par vienu no mūsdienu ietekmīgākajām modes personībām.

Džina Trapani

Viņu dēvē par vienu no pasaulē populārākajām sievietēm blogerēm, jo dibinājusi Lifehacker.com. Tas ir blogs, kurā iespējams smelties visdažādākos padomus, kā padarīt vieglāku sūro un grūto ikdienu. Piemēram, motociklu īpašnieki var uzzināt, kā viegli ieziemot savu dzelzs rumaku, kā padarīt sevi laimīgāku, darot vienu kreatīvu lietu dienā, kā arī visu par Pokemon Go Apple jaunākajam rokaspulkstenim. Bez tā, ka Džina piedalās arī Gizmodo un Gawker Blog Empire, ar savu blogu Lifehacker mēnesī viņa nopelna ap 110 000 ASV dolāru.

 

Džeiks Dobki

Pirms kļūt par slavenu blogeri no Gothamist.com, Džeiks strādāja par fotogrāfu un iemūžināja pilsētas. Taču pēc tam viņš nolēma pievērsties jaunumu lapas veidošanai par kultūru, mākslu, ēdienu, notikumiem un nu jau mēnesī viņš pamanās nopelnīt ap 100 000 ASV dolāru.

Timotijs Saiks

Ja esat nolēmis ķerties pie nopietnas naudas pelnīšanas, iesakām apmeklēt Timotija Saiksa blogu timothysykes.com. Varēsiet ne tikai pārliecināties, vai jums piemīt tādi ieradumi kā miljonāriem, bet uzzināt iedvesmojošus rakstus par biznesu, finansēm, akcijām un uzņēmējdarbību. Timotija teikto patiešām vērts ņemt vērā nopietni, jo, pateicoties dažādiem veiksmīgiem darījumiem fondu jomā, no kuriem mēnesī viņš nopelna ap diviem miljoniem ASV dolāru, ar savu blogu papildus viņš iegūst mēnesī līdz 180 000 dolāru.

Pīts Kašmors

Mashable.com ir viens no dinamiskākajiem resursiem par tehnoloģijām, sociālajiem medijiem, izklaidi, dzīves stilu un visiem pārējiem jaukumiem, ko spēj sniegt dzīve. Pītu dēvē par vienu no jaunākajiem, vienu no bagātākajiem un vienu no skaistākajiem blogeriem, kurš mēnesī nopelna pat pusmiljonu ASV dolāru.

Maikls Arringtons

TechCrunch.com dibinātāju dēvē par Silīcija ielejas pravieti, jo viņa izveidotā lapa ik stundu apkopo visus planētas tehnoloģiju jaunumus. Maiklu arī dēvē par planētas ietekmīgāko cilvēku jauno tehnoloģiju jomā. Lai gan, ja sekojat līdzi visiem jaunākajiem gadžetiem, jūs jau noteikti zināt, ka mēnesī Maikls pelna līdz 800 000 ASV dolārus. Lūk, ko nozīmē laikus radīt savu blogu.