jaunieši

Piesakies “Viena komanda” radošajām darbnīcām

Biedrības “Avantis” jaunieši aizsāk bezmaksas radošo darbnīcu ciklu “Viena komanda”, kas izveidots, lai veicinātu jauniešu un senioru savstarpēju sapratni,  veicinātu senioru iekļaušanos sabiedrībā, kā arī vairotu dalībnieku prieku, apgūstot jaunas prasmes.

 

Mēs varam ietekmēt to, kā sabiedrība redz  “jaunu” cilvēku un senioru lomu, veicinot savstarpēju sapratni un fiziski un garīgi aktīvu dzīvesveidu – turklāt šādā veidā jaunieši var bruģēt sociāli aktīvu nākotni arī sev. Komunikācija, pavisam īsta –  bez mūsu viedajām ierīcēm –  starp dažādām paaudzēm, kurām katrai ir sava pieredze un zināšanas, ir liela vērtība. Darbnīcu cikla laikā tiks apgūtas tādas prasmes kā improvizācija, digitālā foto un video veidošana, papildu notiks 2 darbnīcas, kuru tematus izvēlēsies seniori un iemācīs ko jaunu jauniešiem.

Pirmā ”Viena komanda” darbnīca notiks 20. maijā no plkst. 10:00 līdz 19:00 Aldaru ielā 5, Vecrīgā. Patrīcija Kolāte (Rīgas Improvizācijas teātris) un Nansija Garkalne (Focus) palīdzēs senioriem kopā ar jauniešiem iemācīties aizraujošus improvizācijas teātra un komunikācijas elementus. Iepriekšējas zināšanas par improvizāciju dalībniekiem nav nepieciešamas, darbnīcas laikā būs nodrošinātas tējas/kafijas pauzes, kā arī pusdienas pie kopīga galda.

Senioriem tiks sarūpēts arī speciāli norīkots transports no dzīvesvietas Rīgā uz Aldaru ielu 5, kā arī atpakaļ uz dzīvesvietu pēc darbnīcas. Piedalīties var arī cilvēki ierobežotām kustību spējām.

Informācija par jaunieši pieteikšanos šeit: https://www.facebook.com/events/872147206258869/

Rīgas seniori aicināti pieteikties, zvanot pa tālruni 26192539 vai rakstot uz e-pastu marija@avantis.lv. Jau šobrīd var pieteikties arī nākamajām darbnīcām jūnijā, jūlijā un augustā. Lūdzam nodot informāciju par darbnīcu sev pazīstamiem senioriem.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.