Peneze, Bojārs un Ošenieks: Young Media House TV profesijas diena

Skolēnu brīvlaikā Young Media House norisinās Mediju profesiju nedēļa, kur var iepazīties ar mediju profesijas aizkulisēm. Četras dienas, 12 profesionāļi, un katra diena veltīta savam medijam.

Ar lielisku startu un burvīgiem lektoriem iesākta Mediju profesiju nedēļa Young Media Hous’ā, dienu veltot TV! Izgulējušies jaunieši un iedvesmojošas personības- kas var būt labāks par šo combo?

Pirmais ar pieredzi tika aicināts dalīties sporta žurnālists Reinis Ošenieks. Atzīšos, ka man- ne īpaši kaislīgai sporta sekotājai, sākumā šķita, ka šāda lekcija ieinteresēs tikai patiesus sporta fanus, BET es biju ļoti patīkami pārsteigta par rezultātu. Neliegšos, ka stundu un vēl pāris minūtes aizrautīgi tvēru katru vārdu un, galvenais, ka nebiju vienīgā. Reinim izdevās noturēt ikviena uzmanību, un amizanti stāsti par laušanos caur milzu žurnālistu pūļiem, sporta zvaigžņu satikšanu un lielo basketbola milžu stāviem, lika katram nedaudz ļoti vēlēties arī ko tādu pieredzēt. Iedvesmojoša pieredze un veiksme, ar ko Reinis pamanījās padalīties, ļāva noticēt tam, ka savu sapņu darbu var darīt arī negūstot attiecīgu izglītību un miljons dažādu papīru, bet gan sekojot savai sirdij, esot spontānam un drosmīgam, protams. Galvenais nekad neapstāties un elpot mierīgi, tad var noskriet visus maratonus.

Kā nākamā mediju pārstāve nāca Zane Peneze- karsto punktu žurnāliste un dokumentālā kino pazinēja. Uzreiz ķeroties pie lietas, klausītājiem bija iespēja uzzināt kā tas ir- atrasties kara zonās un kādēļ vispār kādu interesē tamlīdzīgas lietas. Atbilde bija pārsteidzoši vienkārša- viņa vēlējās uzzināt vai tiešām tas ir tā kā to rāda televīzijā un kādēļ kas tāds notiek. Atbildi viņa saņēma gan sev, gan attēloja to citiem caur uzfilmēto materiālu un intervijām. Zane uzsvēra ārzemju izglītības pieredzes plusus un aktualitāti. Viņasprāt, katram vajadzētu iegūt šāda veida iespēju, paplašināt redzesloku un iegūt jaunas sajūtas, lai pasauli spētu uztvert vēl pilnīgāk.

Noslēdzošo vārdu savas stundas garumā teica Guntis Bojārs, kas pārstāvot pētniecisko žurnālistiku, atklāja tās atšķirības un īpatnības. Auditorijas jautājumi pārsvarā pārstāvēja drosmes un cenzūras tēmas, taču Guntis uzskata, ka jebkāda veida žurnālistam jābūt gan drosmīgam, gan izveicīgam. Tāpat arī viņš min izglītības nozīmi un aicina visus mēģināt un izmantot iespējas, būt drosmīgiem un nekad nepadoties.

Mediju nedēļa vēl turpinās un visi ir laipni aicināti uz lekcijām, TAČU, ja brīvdienas esi jau saplānojis un nekādi nevari iestarpināt tur brīvu vakaru medijmājai, tad neuztraucies- gaidam tevi ciemos jebkurā citā ceturtdienā!