5 IEMESLI IZIET ĀRĀ NO KURP.ES / DECEMBRIS 2017

Nepalaid garām!

Kurp.Es iesaka 5 radošus pasākumus decembrī, kas būs pielāgojami jebkuram garastāvoklim!

 

Festivāls – Ziemassvētku egļu ceļš

6. decembris (trešdiena) 17:00, Rātslaukums 6, Rīga

Akcentējot leģendu par pirmo rotāto Ziemassvētku eglīti Rīgā, ceturtdien, 6. decembrī, plkst. 17.00 Rīgas vicemērs Andris Ameriks Rātslaukumā atklās vides mākslas objektu “Egle” un iedegs vienu no galvaspilsētas centrālajām svētku eglēm. Līdz ar „Egles” atklāšanu sāksies arī 8. vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš”, kas visā tā pilnībā būs apskatāms no 8. decembra līdz 14. janvārim.

Ziemassvētku egļu ceļu izstaigāt un piedāvātos objektus iepazīt laikā, kad ielās iedegas spuldzes, palīdzēs īpaši sagatavota karte, kas no 8. decembra būs pieejama gan interneta vietnē www.eglufestivals.lv, gan Tūrisma informācijas centros.

Toms Monktons — Tikai kauliņi

16. decembris (sestdiena) 19:00, LKA Teātra māja “Zirgu pasts” un K. K. fon Stricka villa

Rīgas cirka 2017/2018 sezonas pirmā izrāde ir pasaulē godalgota mākslinieka Toma Monktona (Jaunzēlande) virtuoza klaunāde. Ļoti profesionāla, ļoti personiska. Un ar smalku humoriņu.
„Tikai kauliņi“ (Only Bones v1.0) ir Toma Monktona (Thom Monckton) solo izrāde, kas tapusi sadarbībā ar somu kompāniju Kallo Collective.

Izrāde piemērota apmeklētājiem, sākot no 7 gadu vecuma.
www.cirks.lv

 

 

Kristīnes Prauliņas ziemas koncerts Ziemeļblāzmā

17. decembris (svētdiena) 19:00, Kultūras pils “Ziemeļblāzma”

2017.gada 17.decembrī plkst. 19.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” Lielajā zālē notiks “Kristīnes Prauliņas ziemas koncerts.” Koncerts būs džeza noskaņās, mājīgs un silts. Klausītāji, sniegam krītot, varēs ļauties svingam, nedaudz aizmirsties, pasapņot un atvilkt elpu.

Biļetes EUR 5-15 “Biļešu paradīze” kasēs, internetā un Kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centra kasē.

LATVIAN VOICES / Mazie skumjie Ziemas svētki

21. decembris (ceturtdiena) 19:00, Torņkalna iela 3/5, Rīga

Skumjas – šis grūti atvairāmais garastāvoklis- ne vienmēr ir saistāmas ar kaut ko negatīvu! Lielākā daļa no mums laikā pirms Ziemassvētkiem mēdz skaidrāk saklausīt savu iekšējo balsi un aizdomāties par to, kas mums ir pats vērtīgākais, tādējādi neviļus nokļūstot gaišu un rezignētu ilgu varā. Bet vai gan šīs mazās Ziemassvētku skumjas nav tās, kas mūs ved tuvāk pretim atkal satikšanai ar prieku? Vai šīs skumjas nav tās, kas parāda vēl jo skaidrāk, kas ir patiess prieks?! Šajā mirklī jāpiekrīt Jurim Rubenim, kurš sacījis, “Prieks nav gudrs. Gudras ir skumjas!”

Info: https://www.facebook.com/LatvianVoices/

 

KASTE notiek? – labdarības izrādes

22. decembris (piektdiena) 17:00, Zirgu Pasts

“KASTE notiek?” – tāds ir jautājums.

Notiks mazs Ziemassvētku brīnums. 22.decembra vakarā atkal būs skatāma dejas pasaka “KASTE notiek?”, taču šoreiz vēl pasakaināka nekā jebkad, jo šī būs LABDARĪBAS izrāde. Mēs vēlamies ne tikai iepriecināt lielos un mazos skatītājus, kas būs uz to ieradušies, bet arī ļoti daudzus bērnus, kam nav mammas un tēta, kas kopā ar viņiem apmeklētu šo izrādi.

Visi ienākumi tiks nodoti radio Pieci un Ziedot.lv rīkotajai labdarības akcijai “Dod pieci”, kas šogad vāc ziedojumus atbalsta programmai “Plecs”. Latvijā ir 1200 bērnu, kuru ģimeni aizvieto valsts; programmas mērķis ir panākt, lai katram bērnunama bērnam būtu ģimene, un par saziedoto naudu tiks sniegta praktiska un emocionāla palīdzība cilvēkiem, kuri ir gatavi kļūt par audžuģimeni, aizbildni, adoptētāju, viesģimeni vai mentoru.
Plašāka informācija:
https://www.ziedot.lv/dod-pieci-salabo-bernibu-2876
http://plecs.lv/

 

Art-I-Shock Ziemassvētki

27. decembris (trešdiena) 19:00, Maskavas iela 4 k-1, Riga

Trio ART-i-SHOCK:
Agnese Egliņa, klavieres
Guna Šnē, čells
Elīna Endzele, sitaminstrumenti
Programmā:
Jānis Lūsēns, Platons Buravickis, Andris Vecumnieks, Alfrēds Šnitke, Čiks Korea u. c.
Smalks humors, spēles elements, radošs šoks kā pirmstāvoklis jaunradei un sevis jaunatklāšanai… Trio ART-i-SHOCK jeb trīs izcilas mūziķes ar atšķirīgām personībām un temperamentiem – pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē kopīgi tiecas pēc mākslinieciskas pilnības, klausītājus ne vien pārsteidzot, bet arī iepriecinot un dažkārt arī draudzīgi provocējot. Šī programma tapusi, domājot par decembri kā visai amizantu periodu – vieni gatavojas gadā vienīgajiem ģimenes un kopā būšanas svētkiem, citi skaita adventes ceļā uz Kristus piedzimšanu, vairums pošas lielajiem iepirkšanās priekiem, bet bērni dzied un skaita dzejoļus pie eglītēm, par kurām janvārī neviens vairs pat neatminas… “Uz jautājumu, ko un kāpēc mēs darām šajā periodā, laikam drīz vairs neviens nespēs atbildēt – tik ļoti pieradumi, tradīcijas un sabiedrība mūs vilina aizmiegt acis un sekot kopējai plūsmai. Alfrēda Šnitkes apdare dziesmai “Klusa nakts” ir kā mūslaiku svētku spogulis. Tāda arī šī programma – nedaudz balta, bet vairāk sarkastiska. Būs pa druskai no Ziemassvētku dziesmām, pa druskai tango, šķipsniņa džeza, kripata garīgas apceres, kopā veidojot svētku galdu latviešu gaumē – rasols, zirņi, sautēti kāposti, speķa pīrādziņi. Varētu domāt, ka vēdersāpes garantētas, bet šoreiz nē.