Uz vēlēšanām prātīgi !

2018.gada 20.septembrī Young Media House norisinājās ceturtā “Viena komanda” darbnīca – diskusija “Politikas ABC un vēlētāju krustiņš”, kuru vadīja latviešu politikas zinātnieks un publicists, kā arī Latvijas Politologu biedrības priekšsēdētājs Ivars Ījabs. 

Diskusijā Ivars Ījabs uzsvēra vēlēšanu nozīmīgumu, kāpēc tajās ir svarīgi piedalīties ikvienam, un kā tas ietekmē mūsu nākotnes ikdienu. 

Diskusijas dalībniece, jauniete Samanta Jacko, dalās savās pārdomās:

“Sociālajos tīklos izlasīju, ka ir iespēja doties uz diskusiju, kuru vadīs Ivars Ījabs. Diskusija bija par politiku, saistībā ar 13. Saeimas vēlēšanām. Ņemot vērā, ka man interesē citu cilvēku viedoklis, es ar lielāko prieku devos turp. Tās laikā Ivars Ījabs atklāja savu viedokli par to, kas varētu būt jaunajā valdībā. Viņš pastāstīja par to, kas ir partija, kādi ir Saeimas uzdevumi, par politikas aizkulisēm, savu pieredzi politikā, kā arī daudz, ko citu. Divu stundu laikā es guvu priekštatu par visām augstāk minētajām tēmām, piemēram, uzzināju informāciju, kuru nevar atrast sociālajos tīklos, par dažādām personām, kas kandidē uz deputāta statusu. Neskatoties uz to, ka diskusijas tēma bija samērā nopietna, telpā valdīja ļoti atvērts un pozitīvs noskaņojums. Likās iespaidīgi, kā pilnīgi dažāda vecuma cilvēki, tas ir, senjori un pusaudži, atrodas uz viena viļņa un spēj atrast kopīgu valodu. Arī lielākai enerģijai bija pieejamas ļoti garšīgas uzkodas un dzērieni. Kopumā esmu ļoti apmierināta, ka guvu iespēju doties uz šādu organizētu pasākumu, iepazīties ar jauniem cilvēkiem un uzzināt daudz, ko jaunu par politiku, pateicoties Ivaram Ījabam un pasākuma organizatoriem.”

Projekts ”Viena komanda” tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros