Mācamies ēst un gatavot veselīgi !

2018.gada 3.novembrī jaunajās Young Media House telpās norisinājās radošo darbnīcu cikla “Viena komanda” piektā darbnīca “Veselīga uztura darbnīca”, kuru vadīja OnPlate uztura speciālistu komandas pārstāve Linda Valkovska. Šajā nodarbībā seniori un jaunieši uzzināja veselīga uztura pamatprincipus, ko derētu ievērot jebkurā vecumposmā, apskatīja, kādas produktu sastāvdaļas padara ēdienus vērtīgus un veselīgus vai tieši pretēji. Tika izrunāti arī jautājumi par plaši izplatītiem uztura mītiem, kā arī noskaidrots, kas šobrīd uztura jomā ir aktuāls. 

Otrajā nodarbības daļā, izmantojot iegūtās zināšanas praktiski, tika pagatavoti moderni un veselīgi našķi un smūtiji!

Gan senioriem, gan jauniešiem šī darbnīca ļoti patika, jo varēja izjautāt speciālistam tautā populāros stereotipus par ēšanu un noskaidrot to patiesumu, varēja uzdot savus interesējošos jautājumus un iegūt ļoti objektīvas atbildes. Seniori no jauniešiem uzzināja, ko tiem vajadzētu ieviest savās virtuvēs un arī otrādi – abas paaudzes dalījās savos ēšanas paradumos. Visi ieguva ļoti garšīgas un veselīgas receptes, kuras tika pagatavotas arī uz vietas. Senioriem it īpaši interesanti likās smūtiji, jo lielākā daļa tādus nezināja un nekad tos nebija pagaršojuši, bet noteikti pēc šīs nodarbības pamēģinātu pagatavot arī mājās!

Projekts ”Viena komanda”, tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros