Rakstīt interesanti un radoši !

“Viena komanda” darbnīca bija “Radošās rakstīšanas darbnīca”, kura norisinājās 2018.gada 17.novembrī jaunajās Young Media House telpās, un to vadīja vairāku sieviešu žurnālu galvenā redaktore un grāmatas “Dimanti tavā pagalmā” autore Gundega Roze. Šajā darbnīcā seniori un jaunieši uzzināja žurnālistikas aizkulises, kā top raksti, vadītājas personīgo pieredzi un dažādus knifus radošajā rakstīšanā, lai to novērtētu lasītāji. Visiem dalībniekiem tika arī iedots praktiskais uzdevums, kur no nepabeigta teikuma jāizveido stāsts, to veikumu vēlāk komentēja pati vadītāja ar vērā ņemamiem padomiem.

Seniori atzīst, ka žurnālu lasīšana ir viņu dienas neatņemama sastāvdaļa, tāpēc šī nodarbība bija noderīga, lai apmierinātu savu interesi par to, kā tad top tas viss, ko mēs lasām žurālos, vēl, ka nav nekad par vēlu rakstīt un uzlikt savas domas skaisti uz papīra, tāpēc bija vērtīgi paklausīties pieredzējušas rakstieces padomos. Jaunieši lielākoties ieradās ar iepriekš lielu interesi žurnālistikā, ko iespējams vēlas studēt nākotnē, tāpēc bija ļoti noderīgi uzzināt, ko lasītājs vēlas lasīt un vēl dažādus knifus, kā savus darbus vieglāk padarīt atzītus.

Projekts ”Viena komanda” tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros