Montāžas pamati E01|Premiere Pro

Kā samontēt savu gada notikumu atskatu?
Montāžas pamatu meistarklase no “Young Media Sharks”

Brīdī, kad laiks atskatīties uz pagājušajiem notikumiem un apgūt ko jaunu, jauniešu iniciatīvas Young Media Sharks montāžas speciālists Mārtiņš Taukačs piedāvā apmācību video, kā strādāt ar safilmēto materiālu un sagatavot skatāmu video plašākai auditorijai.

Jelgavnieks Mārtiņš ir ievērojams ar to, ka ir viens no retajiem cilvēkiem, kam piešķīra oficiālo pilngadību jau 17.gadu vecumā, balsoties uz viņa radošajām spējām un uzņēmību. Mārtiņš jau 3.gadu vada savu video satura uzņēmumu, darbojas kā ideju ģenerātors, operators un montāžas speciālists un menedžeris. Viņa jaunākais veikums ir jauniešu vidū atzinīgi novērtētais LTV 16+ raidījums Strops, kur Mārtiņš darbojās gan kā scenārists, gan režisors.

Mārtiņš savā video apmācībā ieved montāžas darbu virtuvē, mācā strādāt ar kadru vizuālo un satura atlasi, iemāca dramaturģijas knifiņus, iepazīstina ar grafikas iespējām un materiāla apstrādi datorprogrammā. Procesa laikā iepazīstina arī biežākām filmēšanas kļūdām un iespējām tās labot un pat padarīt par efektiem. Video būs ipaši noderīgs jauniešiem, kas vēlas noderīgi izmantot savu brīvo laiku ziemas brīvdienās, iemācoties ko jaunu latviešu valodā. Mārtiņš pats savas prasmes ir iemācījies un pilnveidojis skatoties video apmacības youtube vietnē, kas, galvenkārt bija pieejamas tikai angļu valodā.

“Montāžas pamati” ir pilotprojekts plašākai apmācību programmai, kura attīstību atbalstīja Vācijas vēstniecība. Tā ietvaros Avantis izglītojošās nometnes “Young Media Sharks” absolventi mācijās pedagoģiskās prasmes, lai savas zināšanas video un foto jomā spētu nodot citiem jauniešiem. 2023. gadā plānots attīstīt gan klātienes un online apmācību kursu gan jauniešiem, gan pieaugušajiem iedvesmojošu un zinošu jauno speciālistu vadībā .