Konkurss jaunajiem fotogrāfiem

Konkurss jaunajiem fotogrāfiem!

Konkurss jaunajiem fotogrāfiem – pieteikšanās FK balvai!

FK sadarbībā ar Sony un Rīgas Fotomēnesi izziņo pieteikšanos konkursam FK Balva 2016! Šī ir unikāla iespēja Latvijas jaunajiem fotogrāfiem prezentēt savas fotogrāfijas plašākai auditorijai, gūt publicitāti, saņemt kritiku un ieteikumus no starptautiskas žūrijas. Laureāts saņems vērtīgas balvas –Sony kameru ILCE-5100L un savu darbu publikāciju žurnālā FK. Visi finālisti saņems FK ikgadējo izdevumu Latvijas fotogrāfija 2016.

Līdzīgi kā pērn, FK Balvas ieguvējs tiks noteikts pēc 8–10 atlasē izvirzītu autoru darbu publiskām prezentācijām, kas notiks 20. maijā plkst. 18:00 koprades telpā The Mill. Finālistus vērtēs starptautiska žūrija – Vītauts Mihelkevičs (Vytautas Michelkevičius), kurators, kritiķis un pētnieks no Lietuvas, asociētais profesors Viļņas Mākslas akadēmijā, mākslas centra Nida Art Colony radošais direktors, pēdējās Venēcijas biennāles Lietuvas paviljona kurators, kā arī vairāk nekā 10 mākslas un fotogrāfijas grāmatu autors un redaktors; Kataržina Majaka (Katarzyna Majak), māksliniece un kuratore no Polijas, festivāla Warsaw Photo Days radošā direktore; Arnis Balčus, fotogrāfs, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 programmas vadītājs.

Dalība FK Balvai ir bez maksas, un tā risināsies divās kārtās:

      1) Uz epastu konkurss@fotokvartals.lv jāiesūta savs portfolio, ar kuru vēlaties pieteikties konkursā. Fotogrāfiju skaits – 10–20, JPG, garākā mala – 1400 px. Ar to saprotam vienu vai divas fotogrāfiju sērijas par vienotu tēmu, nevis vienkārši labāko darbu izlasi. Pieteikumā jāiekļauj arī šāda informācija: vārds, uzvārds, dzimšanas gads, īss radošās biogrāfijas apraksts vai CV, mājaslapas adrese (ja tāda ir), mobilā tālruņa numurs, kā arī iesūtītās fotosērijas (vai vairāku) nosaukums un izgatavošanas gads.

Iesūtīšanas termiņš – 2016. gada 25. aprīlis, plkst. 23:59

      . No iesūtītajām sērijām FK komanda izvēlēsies 8–10 dalībniekus finālam jeb otrai kārtai un katram par to paziņos personīgi līdz aprīļa beigām.

2) Otrā kārta norisināsies publisko prezentāciju veidā 20. maijā plkst. 18:00 koprades telpā The Mill. Katra finālista prezentācijas laiks – ne vairāk kā 10 minūtes, tās ietvaros autors dosies auditorijas priekšā, īsumā iepazīstinās ar saviem darbiem, to ideju un kontekstu, kamēr fonā uz ekrāna tiks projicētas autora fotogrāfijas. Pēc prezentācijas žūrijas locekļi izteiks komentārus par redzēto, jautājumus autoriem varēs uzdot arī skatītāji. Pasākuma noslēgumā tiks noteikts uzvarētājs.

FK Balva norisinās Rīgas Fotomēneša 2016. gada programmas ietvaros un to atbalsta Sony un The Mill.

Sīkākainformācija par konkursa noteikumiem šeit vai rakstot uz konkurss@fotokvartals.lv