Izsludināts R. Blaumaņa literārās prēmijas 17. konkurss

Raksta: Šarlote Luīze Odziņa

Vai tu brīvajā laikā raksti? Varbūt esi aizrautīgs lasītājs – tevi pārņem patīkamas trīsas, vien ieelpojot grāmatas unikālo aromātu? Bet varbūt vienkārši vēlies pamēģināt ko jaunu? Ja nu šī ir tava lielā iespēja?

Jau 17. reizi Ērgļu novada  pašvaldība sadarbībā ar R. Blaumaņa memoriālo muzeju un biedrību “Rūdolfa Blaumaņa kultūrvēsturiskais mantojums” aicina skolēnus piedalīties R. Blaumaņa literārās prēmijas konkursā. Tā mērķis ir veicināt dziļāku interesi par izcilo klasiķi, kā arī attīstīt jauniešu radošā un pētnieciskā darba iemaņas. Konkursā iespējams piedalīties, izvēloties kādu no piedāvātajām tēmām:

7.–9. klašu skolēniem

  1. „Braku” rijas stāsts.
  2. Kāda R. Blaumaņa tēla dienasgrāmata.
  3. „Pasaule ir liela, tur katrs var savu daļu atrast.”

                     (R. Blaumanis „Īstā līgaviņa”)

 10.–12. klašu skolēniem

  1. Dzīves vērtību atklāsme R. Blaumaņa prozā.
  2. Pazudušie dēli R. Blaumaņa daiļradē un mūsdienās.
  3. „Kas var pateikt, ko par laimi sauc…”

(no R. Blaumaņa aforisma)

7.–9. klašu audzēkņu literārajiem darbiem jābūt 1–2 A4 lappušu apjomā, taču 10.–12. klašu izglītojamajiem ir iespēja izpausties 2–3 A4 lappušu garumā. Sacerējumi jāiesūta līdz 2021. gada 20. oktobrim elektroniski uz e-pastu braki2@inbox.lv vai pa pastu uz R. Blaumaņa memoriālo muzeju, norādot autora vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, skolotāja vārdu un uzvārdu, savu e-pastu, adresi, telefona numuru un pievienojot autora foto.

Darbus vērtēs Zinta Saulīte kopā ar komandu, un rezultāti būs apskatāmi pēc 2021. gada 18. novembra “Braku” muzeja mājaslapā www.braki.lv. Apbalvošanas pasākums norisināsies 2021. gada 4. decembrī Ērgļu saieta namā. Konkursa laureātiem tiks piešķirtas naudas balvas.

7.–9. klašu grupā 1. vieta saņems 70 eiro, 2. vieta 50 eiro, 3. vieta 30 eiro, taču 10.–12. klašu grupā 1. vieta iegūs 100 eiro, 2. vieta 70 eiro, 3. vieta 50 eiro.

Plašāka informācija pieejama “Braku” mājaslapā

Piedalies!

Foto avots