Noslēgusies jauniešu starptautiskā mediju skola “Young Media Sharks 2016”

Kuldīgas novada Pelčos noslēdzās ceturtā biedrības “Avantis” starptautiskā jauniešu mediju vasaras skola “Young Media Sharks”. 50 jaunieši nedēļas garumā sabiedrībā pazīstamu nozaru ekspertu vadībā guva praktisku pieredzi, kas nākotnē palīdzēs darboties mediju un radošās sfērās.

Vasaras skolas laikā dalībniekus apmācīja aģentūras Backyard Productions izpildproducents Kris Mathur (ASV), radošais direktors Pauls Ķesteris digitālā mārketinga eksperts Artūrs Mednis, kinooperators Reinis Traidās, baltkrievu režisors Andrejs Palupanovs, vācu fotogrāfe Constanze Flamme un daudzi citi. Vasaras skolā notika arī viesu vakari, kuros piedalījās gan režisori Vitālijs Manskis un  Renārs Vimba, producente Aija Bērziņa, PR komunikācijas speciāliste Inese Dābola, festivālu veidotāja no Igaunijas Siiri Haidma un režisors no Igaunijas Jaak Kilmi.

Young Media Sharks 2016 dalībnieki ir no Latvijas, Lietuvas, Vācijas, Igaunijas un Baltkrievijas.  Vasaras skolas noslēgumā jaunieši prezentēja multimediju darbus, ko ar pasniedzēju palīdzību veidoja grupās. Tās ir pašu jauniešu veidotas mājaslapas, kurās ievietoti viņu filmētie video, veidotās bildes un teksti.  Darbi tapa, vietēja mēroga tematus izvēršot globāli – filmēšana notika Kuldīgā, tomēr atlasītie temati ir nozīmīgi arī krietni ārpus tās robežām. Daļa dalībnieku ir nolēmuši mājaslapas projektu turpināt, veidojot materiālus par pilsētnieku stāstiem, tradīcijām, jauniešu problēmām, mākslu, arhitektūru, leģendāriem cilvēkiem, darba iespējām un citiem tematiem. Viens no dalībnieku veidotajiem darbiem, video mājaslapai CooldigaArt.info:

Young Media Sharks noslēdzoties, darbs ar jauniešiem turpinās – viņiem ir iespēja iesaistīties dažādos video, foto un digitālajos projektos, jauniešu žurnāla izstrādē un pasākumu rīkošanā. Vasaras skola tiek organizēta ar Vācijas Ārlietu ministrijas, Latvijas Valsts mežu, Izglītības un Zinātnes ministrijas, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kuldīgas pilsētas atbalstu. Plašāka informācija: youngmediasharks.eu.