Skeitbordisti atbalstīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas priekšlaukuma renovāciju

Starptautiski atzītais latviešu skeitbordists Madars Apse uzsācis līdzekļu vākšanas kampaņu, lai veiktu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) priekšlaukuma renovāciju. Šobrīd aktīvi tiek uzrunāti privātie uzņēmēji – sponsori –, ar kuru finansiālo atbalstu plānots nomainīt esošās, nu jau sadauzītās, granīta plāksnes (un citu infrastruktūru) pret jaunām, atbilstošām, kas spēj izturēt ekstrēmo sporta veidu (skeitborda un in­-line jeb skrituļslidošanas) pārstāvju braukšanas un lēkšanas radīto slodzi.

       LNB priekšlaukums Mūkusalas ielas pusē ir kļuvis jau par kulta vietu Latvijas un ārzemju ekstrēmo sporta veidu piekritēju vidū. Šo vietu var nodēvēt arī par “mūsdienu moderno skeitparku”, kas lieliski iekļaujas pilsētvidē un sekmē Daugavas kreisā krasta radošo un sportisko rosību un potenciālu. Jāatzīst, jaunieši nezināja, ka apmales un margas nebija paredzētas attiecīgā veida izmantošanai, kā rezultātā tās ļoti ātri nolietojās. Skeitbordisti ir sasparojušies un paši apņēmušies salabot savu treniņu, laika pavadīšanas un pulcēšanās vietu.

    “Mūsu mērķis ir rekonstruēt šīs granīta maliņas, lai nākotnē tās neplīstu, un būtu paredzētas skeitbordam. Latvijas ekstrēmo sporta veidu pārstāvju vārdā esam apņēmušies nomainīt pašreizējo  2 cm biezo granītu pret 6 cm biezu un kvalitatīvu granītu, tāpēc uzrunājam sponsorus, kas šo iniciatīvu vēlētos atbalstīt. Šo granīta apmaļu rekonstrukcijas aptuvenais budžets ir 35 000 EUR, tāpēc priecāsimies kaut vai par mazu atbalsta daļu no šīs summas,” stāsta M. Apse.

Madars Apse, foto: Kaspars Alksnis

     Skeitbords ir viens no populārākajiem ielu sporta veidiem pasaulē. Tas aicina jauniešus vairāk laika pavadīt brīvā dabā, aktīvi atpūšoties. Šogad skeitbords tika iekļauts arī starp tiem četriem sporta veidiem, kas jau 2020. gadā papildinās sporta veidu disciplīnas Tokijas Olimpiskajās spēlēs. Daudzās pasaules pilsētās – Parīzē, Konpenhāgenā, Barselonā, Melburnā pilsētplānotāji praktizē skeitparku integrāciju pilsētvidē, tādejādi radot  vietas ar daudzfunkcionālu pielietojumu.

      Šī sponsorēšanas projekta idejas autors ir Madars Apse, vienīgais profesionālais skeitbordists Baltijas valstīs, divkārtējais Eiropas gada skeitbordists un populārs sportists jauniešu vidū (ar 100 000 sekotājiem tiešsaistē), kas lielāko daļu savas dzīves pavada ceļojot pa pasauli un skeitojot pie līdzīgām kultūras vietām kā LNB.

 

Par papildu informāciju sponsorēšanas ir iespējams sazināties ar Madaru Apsi personīgi: apsemadars@gmail.com

Ziedojumu konts

Latvijas Nacionālās bibliotēkas rekvizīti:

Saņēmējs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Adrese: Mūkusalas iela 3, Rīga, LV-1048

Reģ. Nr. 90000057827 (ID Nr.)

Saņēmēja banka: Valsts kase

Bankas kods: TRELLV22XXX (S.W.I.F.T.)

Konts: LV72TREL7220260000000 (IBAN) (ziedojumi-dāvinājumi)

 

Ieņēmumu kodi:

23410 Juridisku personu ziedojumi naudā

23510 Fizisku personu ziedojumi naudā