Санта Биндемане
Bindemane Santa, Kids Gazette, Shape, blogs, skaisums, Mini Diena

Santa Bindemane un viņas maģiskā skaistuma izjūta

Santa Bindemane, pirmkārt, ir mamma, taču  viņas patstāvīgais darbs ir saistīts ar žurnālistiku, Santa blogo un raksta. Viņas blogu var atrast ar nosaukumu Kids Gazette. Tā pat Santu var atrast instagram, kur viņa aktīvi darbojas ar nosaukumu BINDEMANE. Taču bez tā visa Santa Bindemane bieži būs sastopama gan žurnālu lappusēs, gan lieliskās vietās Rīgā, gan modes pasaules notikumos.

Pastāsti, kas ir Tava nodarbošanās šobrīd?
Pēdējā gada laikā esmu nodarbojusies ar to, lai sakārtotu savas dzīves prioritātes un attiecīgi tam pakārtotu visu pārējo. Šobrīd varu teikt, ka man tās ir divas – pirmkārt, ģimene un, otrkārt, māksla. Tāpat joprojām esmu uzticīga bērnu un jauniešu modes zīmolam Paade Mode, ar kuru esmu bijusi kopā jau no pirmās dienas, gan konsultējot par jaunākajām kolekcijām, gan veidojot stilu. Kā stiliste vēl mēdzu sadarboties ar žurnālu SHAPE, ja ir intervējamās personības, kuras vēlas, lai tieši es piedalītos stila veidošanā. Māksla savukārt manā ikdienā ienāca pirms diviem gadiem – šobrīd pašmācības ceļā interesējos un studēju mākslas vēsturi, kā arī zīmēju.

Kā nolēmi veidot savu blogu? Kādu vēstījumu sākotnēji vēlējies nodot saviem lasītājiem un sekotājiem? Kas ir mainījies laika gaitā?
Blogs bija mans pirmais karjeras pakāpiens, ko sākotnēji veidoju latviešu auditorijai. Kids Gazette saturs bija domāts kā dzīvesstila iedvesma jaunajiem vecākiem, tas bija pirmais tāda veida blogs Latvijā un būt pirmajam vienmēr ir aizraujoši. Tāpat sapratu, ka gribu veidot oriģinālu saturu – sāku taisīt bērnu modes fotosesijas – ļoti veiksmīgi. Izveidoju vairākus Online žurnālus, bloga statistika Latvijas mērogiem bija krietni virs vidējā, kas nozīmēja, ka jaunās māmiņas ir izslāpušas pēc sapņošanas, būtībā es nodarbojos ar iedvesmošanu – kā veidot sevi un vidi ap sevi riņķī skaistāku. Parādīju, ko, manuprāt, nozīmē būt mūsdienīgai mammai – mobilai, apvienojot ar savu brīvo laiku, tai pat laikā ceļošanu un būšanu kopā ar mazajiem. Tad kopā ar laikrakstu Diena pusotru gadu izdevu Mini Diena un biju šī pielikuma galvenā redaktore.
Šobrīd blogs nav ar aktīvu saturu, jo Instagram ir pārsitis visu pārējo. Cilvēki daudz mazāk lasa – primārais ir attēls. Kids Gazette paturu kā platformu reizēm, kad ir vairāk kā viens teikums sakāms.

 

COL-BINDEMANE

 

 

Kas ir skaistums Tavā izpratnē? Kas padara cilvēku skaistu?
Skaistums ir, pirmkārt, miers, otrkārt, elegance, treškārt, inteliģence, ceturtkārt, sievišķība un piektkārt, mīlestības un siltuma piepildīts acu skatiens.

No kā Tu iedvesmojies ikdienā?
Atkarībā no garastāvokļa arī iedvesmas avoti atšķiras – vasarā tā noteikti ir būšana ārpus pilsētas, tāpat tā noteikti ir māksla, izteiksmīgas personības, visbiežāk, sievietes. Mākslā mana lielākā iedvesma šobrīd ir cilvēka ķermenis, neparasti sejas vaibsti, apakšveļa.

Ko darīt brīžos, kad zūd motivācija? Vai Tev pašai ir šādi brīži un kā Tu no tiem izvairies?
Jautājums – motivācija darīt ko?! Ja runa ir par darbu, tad visticamāk ir jāpārvērtē savas prioritātes un pati darbības joma. Es personīgi neļauju sev ieslīgt rutīnā, vienmēr esmu kaut kā jauna meklējumos – vai tās būtu tehnikas, grāmatas, personības. Man ir daudz ideju, pēdējā laikā gan labi tieku ar tām galā, uzreiz saprotot – sirds degs vai nedegs par šo projektu  – tā ir mana mēraukla. Ja saprotu, ka šis ir darbs, kuru varētu darīt arī bez atlīdzības  – vienmēr pieņemu! Taču atlīdzībai ir jābūt – vai emocionālai vai naudas izteiksmē.

 

Foto Natalija Golubova

 

Tavas favorīt-vietas Rīgā, kur:

ieturēt pusdienas steidzīgā darba dienā  – tad vienmēr izvēlos Vīna Studiju Stabu ielā vai restorānu Kolekcionārs, arī Rossini. nodoties sportiskajām aktivitātēm – vislabāk svaigā gaisā, man patīk garas pastaigas. Tomēr, ja jāmin kāda konkrēta sporta zāle, tad tā būtu Veselības Fabrika VEF teritorijā. panašķēties ar gardiem desertiem – Bezē Konditorejas pistāciju eklēri, Arbooz makarūni, , kruasāni, un, protams, Marchers šokolādes deserts. baudīt patīkamas vakariņas ar mīļajiem – vislabāk mājās, kad var stundām nodoties sarunām, gardai maltītei un šampanieša baudīšanai. brīvdienu rītā ieturēt branču  – kopā ar bērniem iecienītākā vieta joprojām ir Illy, bet smalkākām brokastīm Koya svētdienu rītos ar skatu uz Daugavu. Lieliska atmosfēra ir arī Osiris restorānā – tāda ārzemju sajūtiņa.