Piesakies kino meistardarbnīcai “Mirkļi kadros”!

Aicinām visus jauniešus, kurus interesē kino un/vai  filmēšana, uz ievērojamās filmu veidotājas Kerti Uibo (Igaunija) dokumentālā kino meistardarbnīcu. Tā notiks 28. oktobrī fonda “Viegli” telpās.

“Procesu novērošana un filmēšana iepriekš noteiktā vietā.”

Meistardarbnīcas mērķis ir iemācīties strādāt divatā (tā kā filmu veidošana ir kopdarbs), lai izveidotu uzticēšanos starp filmu veidotājiem un tiem, kurus filmē, kā arī iemācītos vērst uzmanību uz esošo momentu. Pasākuma ietvaros tiks izveidoti īsi, dokumentāli kadri, kas pēc tam tiks projicēti un kopīgi analizēti. Uzdevumam nav nepieciešama montāža – lēmumi būs jāpieņem filmēšanas laikā.

KERSTI UIBO ir dokumentālo filmu veidotāja un pasniedzēja (www.kerstiuibo.co.uk). Viņas filmas ir rādītas Ņujorkas Modernās mākslas muzejā, Baltijas filmu retrospektīvos un festivālos visā pasaulē. Kersti ir vadījusi radošās meistardarbnīcas Londonā, Ņujorkā, Ņūdelī, Maskavā, Pērnavā un citur. Viņa saka: “Es sevi sauktu par ceļotāju, kurš izmanto kameru kā atslēgu, lai atvērtu jaunas durvis, par stopētāju, kurš izbauda pareizo cilvēku un vietu atrašanu ar intuīciju.

Pasākumu atbalsta Vācijas Ārlietu ministrija, Izglītības un Zinātnes ministrija, fonds “Viegli”.

 Pieteikšanās meistardarbnīcai notiek līdz 21.oktobrim. Par visu vairāk lasi:  https://www.facebook.com/events/985827461562829/