5 iemesli iziet arā / #9

Vasara vēl nav galā! Kurp.es iesaka 5 iemeslus, lai izietu ārā un augustu aizvadītu patiesi interesanti

 

1. DĀŅU KINO VASARAS FESTIVĀLS | 19:30

Dāņu kino vasaras festivāls

No 25. – 27. augustam kinoteātrī “Splendid Palace” otro reizi norisināsies gaidītais Dāņu kino vasaras festivāls, kas tapis sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu un skatītājiem piedāvā noskatīties četras izcilas dāņu kinofilmas, kuru režisores ir sievietes. Festivāla laikā būs iespēja tikties ar vienu no filmu režisorēm – Anetti K. Olesenu (Annette K. Olesen), kura pasākumā piedalās ar divām spēlfilmām.

Biļetes uz festivālu jau iespējams iegādāties mājaslapā www.splendidpalace.lv. Biļetes “Splendid Palace” kasēs no 16. augusta.

Chris Noah (Krists Indrišonoks) pievērsies mūzikai, jo uzaudzis muzikālā ģimenē. Pateicoties tēva Valda Indrišonoka muzikālajai gaumei, kopš bērnības klausījies labu mūziku – «The Beatles», Ēriku Kleptonu, Stīvu Reju Vonu un U2. Ģimenes ietekmē agri sācis spēlēt ģitāru un iestājies mūzikas skolā. Taču pabeidzot mūzikas skolu, Krists pilnībā pievērsies sportam – hokejam. Laika gaitā attīstoties paša gaumei, Kristu visvairāk ietekmējuši izpildītāji Bon Iver, John Mayer, The Kooks, The Killers, Mumford and Sons, kā arī vēl citi mākslinieki. Kriss Noa sākotnēji pieteica sevi ar diviem skaņdarbiem «Had It All» un «You» un guva gan klausītāju, gan radiostaciju atsaucību. Albums «What About Tomorrow» ir Krista pirmais studijas ieraksts, kas sastāv no pieciem skaņdarbiem. No debijas EP īpašu atsaucību no radio dīdžejiem un klausītājiem izpelnījās pirmais singls “Spark”, kas ierindojās Latvijas radio topos, kā arī tika iekļauts Spotify oficiālajā pleilistē “Fresh finds: Six Strings”. Kopējā albuma noskaņa ir melanholiska un nostalģiska, bet galvenais motīvs – mīlestība.
25. augustā pl.19:00 koncertzālē Palladium pieredzēsim, ka laikmetīgais cirks var palīdzēt uzdot pavisam nopietnus jautājumus un arī meklēt atbildes uz tiem – trupas Ricochet (ASV) izrādē Smoke and Mirrors. Šeit skatītāji tiks aicināti, vērojot poētisku akrobātiku, doties līdzi intensīvā un bezkompromisu ceļā patiesības meklējumos.

Atzīmējiet kalendāros — Latvijas pirmais Vegānfestivāls notiks jau šovasar, 2017. gada 26. augustā. Festivāla apmeklētājus K. K. fon Stricka villā, Aristīda Briāna ielā 9, gaidīs izglītojoši pasākumi, gardi ēdieni un lieliska mūzika.

Pilna Latvijas pirmā Vegānfestivāla programma tiks izziņota drīzumā, taču jau šobrīd zināms, ka tajā norisināsies gan aizraujošas lekcijas par vegānismu, vidi un dzīvnieku tiesībām, gan iedvesmojošas meistarklases, radošas darbnīcas un aktivitātes, gan pašmāju mūziķu koncerts.

The Bad Tones ir psihedēliskā roka kvartets no Rīgas. Grupas mūzika raksturojama kā klasiskā roka un blūza sakausējums mūsdienu psihedēlijā, veidojot savu unikālo skanējumu. Pēc grupas pirmā koncerta augusta sākumā, The Bad Tones aicina klausītājus vēl uz pēdējiem šīs vasaras koncertiem, lai vēlāk nodotos debijas EP slīpēšanai.