Ar Improvizācijas darbnīcu sākas „Viena komanda“ jaunā sezona

Biedrības “Avantis” jaunieši uzsāka bezmaksas radošo darbnīcu ciklu “Viena komanda”, kas tika izveidots, lai veicinātu jauniešu – senioru savstarpēju sapratni, jauniešu uzņēmīgumu, kā arī palīdzētu senioriem justies kā īstai mūsdienu sabiedrības daļai. 

Pirmā ”Viena komanda”darbnīca – Improvizācijas darbnīca, norisinājās 2018.gada 19.maijā, kur kopā ar jaunieti, Latvijas Kultūras akadēmijas studenti Nansiju Garkalni, senioriem bija iespēja ar atraktīviem jauniešiem iemācīties aizraujošus improvizācijas elementus, spēlēt improvizācijas spēles un lieliski pavadīt laiku! Protams, bija arī sarunas, tējas/kafijas pauzītes un pusdienas pie kopīga galda.

Dalībnieki uzskata, ka tā bija lieliska un jauna pieredze. Šīs spēles pēc tam var spēlēt kopā ar bērniem un mazbērniem, kā arī var tikt izmantotas dažādās svinībās, priecājoties ar visiem kopā. Kāds no dalībniekiem īpaši uzsvēra, ka improvizācijas elementus ir ieguvis priekš saviem treniņiem, sākotnēji juties saspringti, bet spēļu gaitā jutis lielas izmaiņas, netikai viņš pats, bet arī pārējie dalībnieki kļuva daudz atvērtāki un komunikabli. 

Ļoti patīkams šāda tipa pasākums, kur miksējas jaunā un vecā paaudze. Iedvesmojošs, var just, ka aktīvi tiek nodarbināts prāts, raisot radošumu. Šī darbnīca ļauj paskatīties citādāk vienam uz otru.

Projekts ”Viena komanda”, tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros