LTV startē “Virtuve bez kāposta”: Kā paēst ātri, lēti, veselīgi un garšīgi?

Latvijas Televīzijas “Youtube” kanālā “16+” sācies jauns ēdienu gatavošanas šovs “Virtuve bez kāposta”. Raidījuma veidotāja un vadītāja ir “Young Media Sharks” nometnes absolvente un kulinārijas entuziaste Nansija Garkalne.

“Virtuve bez kāposta” ir ne vien izklaidējošs, bet arī izglītojošs šovs, kurā kopā ar Nansiju piedalās Latvijā populāri repa un hiphopa kultūras pārstāvji. Tā laikā varēs gan uzjautrināties par populāro mūziķu un Nansijas pildītajiem atjautības un veiklības uzdevumiem, gan uzzināt vai Prusax zina, kā izskatas rīve, kā arī labāk iepazīt Latvijas hiphop mūziķu personības. Šovs ne vien rādīs ēst gatavošanas procesu, bet arī atklās interesantus, iespējams, mazzināmus un noderīgus faktus par produktiem un uzturvielām. Pirmajā sezonā pie Nansijas viesosies Prusax, Patrisha, I Mean Love, Viesītis BHS, Nils Jansons, rolands če, Ūga un Ozols.

Pašlaik šova vadītāja Nansija studē budžeta grupā kultūras socioloģiju un menedžmentu Latvijas Kultūras akadēmijā. Viņa ir sekmīgi izveidojusi savu apģērba līniju, pirms trim gadiem īstenoja labdarības akciju “Mazais lielais gleznotājs”, kā arī ir iekarojusi daudzu sekotaju sirdis vietnē “Instagram”.  Iespēju vadīt savu raidījumu Nansija ieguva, piedaloties “Avantis” rīkotajā jauniešu nometnē “Young Media Sharks”. Viņai ir būtiski likt apkārtējiem justies labi un īpaši, ko Nansijai palīdz darīt viņas lieliskā humora izjūta. “Nansija ir riktīgi uzticama. Viņa spēj atvērt un sasmīdināt ikvienu “bubulīti”,” saka šova producente Ilona Bičevska.

Ideja par “Virtuve bez kāposta” radās pavisam nejauši, kad Nansija sāka veidot jautrus gatavošanas video un publicēt tos savā “Instagram” kontā. Video gūstot popularitāti, kā arī saņemot vairākus paziņu jautājumus par gatavošanas procesu, ar “Young Media House” un Vācijas Federālās Ārlietu ministrijas atbalstu, tapa pirmie “Virtuve bez kāposta” raidījumi.

Projektu producē jauniešu organizācija “Avantis”, kas jau kopš 2003. gada realizē daudzus sadarbības projektus ar LTV. Raidījuma “Virtuve bez Kāposta” veidotāji galvenokārt ir paši jaunieši – vadītāja un scenārija autore Nansija Garkalne, režija – Niklāvs Vētra, scenārija konsultanti – Anete Petrovska, Niklāvs Vētra, operatori – Mārtiņs Taukačs, Emīls Smiļģis, Mārtiņš Goldbergs, grafikas un montāža – Rūdis Jānis Sausnītis, Mārtiņš Taukačs, montāžas režija – Nansija Garkalne. Raidījuma oriģināldziesmas autors – rolands če. Logo autors – Alvils Bijons. Uztura konsultante – Ksenija Andrijanova. Raidījuma producente – Ilona Bičevska.

Informāciju sagatavoja: Laura Elizabete Jansone