Fotokonkurss “Weather Photographer of the Year 2021”

Raksta: Paula Sonita Deruma

Vasara ir vispiemērotākais gadalaiks, lai daudz laika pavadīt ārā. Vasarā ir arī daudzas interesantas dabas parādības: ne tikai lietus, visdažādāko veidu un formu mākoņi un saule, bet arī mežonīgi pērkona negaisi, brīnišķīgas varavīksnes un noslēpumaini, drūmi miglas vāli. Bet varbūt par vasaras skaistāko laikapstākļu bildi varēsi uzskatīt paša fotografēto saullēktu Jāņu naktī? Kāpēc lai šovasar nedotos ārā, nefotografētu interesantus, fotogēniskus laikapstākļus un ar šīm bildēm nepiedalītos Royal Meteorological Society un AccuWeather rīkotajā fotokonkursā ar iespēju savā īpašumā iegūt vērtīgas balvas? 

Lai piedalītos konkursā, līdz 2021.gada 29. jūnijam https://www.photocrowd.com/photo-competitions/photography-awards/wpoty-2021/ jāiesniedz sava laikapstākļu fotogrāfija (pirms fotogrāfijas iesniegšanas bez maksas jāreģistrējas photocrowd.com). Konkursam iesniegtās fotogrāfijas nedrīkst būt vecākas par 5 gadiem, dalība fotokonkursā ir bez maksas. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2021.gada 16.oktobrī. 

Fotogrāfiju iesniegšana un vērtēšana notiek 3 kategorijās:

  • “Young Weather Photographer of the Year” jeb “Gada labākais jaunais laikapstākļu fotogrāfs”.

Šajā kategorijā fotogrāfiju vari iesniegt, ja esi 13 – 17 gadus vecs jaunietis. Uzvarētājam balvā dāvanu karte no rei.com $350 vērtībā (šajā internetveikalā varēsi iegādāties noderīgas preces sportam, pārgājieniem un cita veida aktīvai atpūtai), skaisti ilustrēta foto grāmata “Weather – A Force of Nature: Spectacular images from Weather Photographer of the Year Hardcover”, kā arī tituls “2021. gada labākais jaunais laikapstākļu fotogrāfs” .  Veicināšanas balvas ieguvējam dāvanā grāmata “Smart Phone Smart Photography”.

  • “Weather Photographerof the Year” jeb “Gada labākais laikasptākļu fotogrāfs”.

Šajā kategorijā fotogrāfiju vari iesniegt, ja esi vismaz 18 gadus vecs un fotografē ar fotoaparātu, nevis ar viedtālruni. 1.vietas ieguvējam balvā £500, dāvanu karte no rei.com $350 vērtībā, kā arī titulu “2021. gada labākais laikapstākļu fotogrāfs” . 2. vietas ieguvējam £250, bet 3.vietas ieguvējam £100.  Visu 3.godalgoto vietu ieguvēji, kā arī skatītāju balsojuma uzvarētājs balvā saņems grāmatu “Weather – A Force of Nature: Spectacular images from Weather Photographer of the Year Hardcover”.

  • “Weather Photographer of the Year (Mobile Phone)” jeb “Gada labākais laikapstākļu fotogrāfs ( fotografējot ar viedtālruni)”.

Šajā kategorijā vari piedalīties, ja esi vismaz 18 gadus vecs un fotografē ar viedtālruni. Uzvarētājam balvā £500, dāvanu karte no rei.com $350 vērtībā un grāmata “Smart Phone Smart Photography”. Veicināšanas balvas ieguvējam dāvanā £250 un grāmata “Smart Phone Smart Photography”.

Visās kategorijās iesniegtās fotogrāfijas vērtēs profesionāla žūrija, kuras sastāvā ir fotogrāfi un meteorologi. 

Ja vēlies gūt radošas, noderīgas idejas, kā arī labāk izprast, kāda veida fotogrāfijas vari iesniegt šajā konkursā, ieskaties https://www.rmets.org/weather-photographer-year-2021 un https://www.rmets.org/news/weather-photographer-year-2021-1-month-enter-0 . Šajās interneta lapās atradīsi arī iepriekšējo gadu lareātu darbus. 

Ja vēlies fotografēt lietū, bet nesaproti, kā uzņemt kvalitatīvas fotogrāfijas tā, lai nesabojātu kameru, padomus meklē https://www.rmets.org/node/649018

Vairāk informācijas par konkursu un noderīgu padomu: https://www.photocrowd.com/photo-competitions/photography-awards/wpoty-2021/

Ja tevi neinteresē piedalīšanās fotokonkursā, bet vēlies pilnveidot savas prasmes fotografēt ar viedtālruni, ieskaties https://www.rmets.org/smartphone-photography-tips un atrodi daudzus noderīgus padomus. 

Lai radoša, aizraujoša, skaistām fotogrāfijām bagāta vasara!